Skok s padalom

Tandemski skok s padalom je vsekakor ena izmed najbolj zloglasnih adrenalinskih izkušenj in se redno pojavlja prav na vrhu seznama želja takšnih in drugačnih avanturistov. Gre za povsem edinstveno doživetje, ki ga ne moremo nadomestiti z alternativami, zato se splača poiskati možnosti, kje bi lahko uresničili to željo. Najboljša izbira bo bržkone okolje, ki slovi prav po adrenalinskih dejavnostih – Posočje!

Že za rafting Soča nudi odlične pogoje in ustvari nepozabno izkušnjo, pa tudi mnoge druge adrenalinske aktivnosti so se dobro razvile. Veliko doživetij ponuja reka Soča, še več pa okolica in narava okoli nje. Največ obiskovalcev tega konca Slovenije se sicer odloči za rafting, Soča pa omogoča še spuste s kajaki in drugimi plovili, soteskanje in nekatere druge zanimive aktivnosti. Nič čudnega torej, da se je ponudba tovrstnih atrakcij razširila tudi v zrak, saj je možno pri posoških turističnih ponudnikih zdaj najti tudi tandemski skok s padalom, ki lepo dopolnjuje bogato turistično ponudbo teh krajev.

Gotovo se moramo strinjati, da za rafting Soča ustvari idealno okolje, povsem enako pa velja za celotno Posočje, ki je slikovita kulisa za tandemski skok s padalom. A ne le, da zagotavlja izvrstne razglede in razkriva veliko zanimivega na poti skozi zrak, nekatere točke zgornjega Posočja predstavljajo tudi posrečena vzletišča za takšne in drugačne padalce.

Tandemski skok s padalom se običajno začne na vzletišču, lahko pa gre seveda tudi za skok iz letala. Tako vzletišč kot letal ponuja Posočje dovolj. Pravzaprav ima praktično vsak kraj v bližini kakšno ustrezno pobočje, ki se uporablja za vzlet padal. Kot nudi odlične razmere za rafting Soča, so tu gorovja in hribi kot nalašč za iskanje ugodnih razmer za tandemski skok s padalom. Skok iz letala in druge atrakcije za ljubitelje te vrste letenja pa ponuja športno letališče v Bovcu, ki je preko poletja dobro obiskano.