Enostaven nanos zidnih barv

Pleskanje sten je lahko zahtevno opravilo, gotovo pa bo vzelo vsaj nekaj časa, če že ne posebnega dela in truda. Kako si lahko opravilo poenostavimo? Zidne barve v nekaterih primerih omogočajo zelo hiter in učinkovit nanos tudi brez truda, če le poznamo nekatere možnosti in jih znamo izkoristiti.

Barvni spreji

Barva v spreju je odličen primer enostavnega nanosa barv. Ta rešitev sicer ne pride v poštev kar v vsakem primeru, vsekakor pa se lahko izkaže za zelo dobrodošlo pri mnogih projektih. Vse je odvisno od tega, s kakšnimi površinami imamo opraviti in kakšne barve nameravamo uporabiti. Čisto možno je, da bodo barvni spreji naravnost navdušili, saj se v nekaterih situacijah zelo izkažejo.

Posebej uporabni so barvni spreji tam, kjer imamo opravka s težko dostopnimi kotički. Sprej seveda brez težav doseže tudi kotičke, ki bi jih s čopičem ali valjčkom težko dosegli. Poleg tega je sprej uporaben tudi na neravnih in hrapavih površinah, s katerimi se pogosto soočamo tako v notranjih kot zunanjih prostorih. Barvni spreji so vsekakor precej vsestranski in lahko močno poenostavijo nanos zidnih barv, a jih je treba uporabiti premišljeno in pravilno.

Nanos premazov

V nekaterih primerih spreji ne pridejo v poštev. Če nameravamo uporabiti na primer premaz za beton, bo treba poiskati druge rešitve. Spet pa je vse odvisno od dejanskih okoliščin. Čisto možno je na primer, da tudi premaz za beton ne bo predstavljal prav nobenega posebnega izziva in se lahko dela brez težav lotimo kar na lastno pest. Po drugi strani pa se lahko zgodi, da bo projekt preprosto prezahteven ali pa preveč zamuden, tako da se iskanje drugih rešitev splača. Premaz za beton lahko sami enostavno namestimo na manjše nezahtevne površine, za večje površine pa se moramo dobro pripraviti ali pa na pomoč poklicati mojstre, ki se s takšnimi opravili ukvarjajo poklicno.