Popoln nadzor nad ogrevanjem

Možnost nadzora in upravljanja sistema ogrevanja je vsekakor pomembna lastnost, ki jo včasih kar nekoliko spregledamo. Večinoma namreč bolj izstopajo druge prednosti, na primer varčnost, učinkovitost sistema, enostavna vgradnja in podobno. Pri iskanju idealne rešitve v tem oziru morda pozabimo na to, da bo dolgoročno zadovoljstvo s sistemom odvisno od tega, kako bo ogrevanje sploh delovalo in kako ga bomo lahko uravnavali. Že enostaven analogni termostat je lahko čisto dovolj, se pa pri tem pokaže še odzivnost sistema.

IR ogrevanje

V tem oziru se verjetno najbolje obnese ogrevanje z IR paneli, saj ponuja tako odzivnost kot prilagodljivost. Veliko je seveda odvisno od točne konfiguracije sistema, saj lahko tudi takšno ogrevanje uporabnika pusti na cedilu, če nismo panelov pravilno namestili. Najprej je treba torej poskrbeti za primerno načrtovanje sistema in natančno vgradnjo, šele nato lahko pričakujemo odlično delovanje.

IR ogrevanje se izkaže z izjemno učinkovitostjo, uporabnikom pa bo všeč tudi odzivnost in prilagodljivost. Za to lahko poskrbi analogni termostat, ki je za uporabo nadvse enostaven in poleg tega prepušča uporabniku popoln nadzor nad delovanjem sistema. Čisto preprosto si lahko povsem prilagodimo temperaturo v stanovanjskih prostorih. Analogni termostat je bistvena komponenta sistema električnega ogrevanja, lahko pa z uporabo naprednejših termostatov funkcionalnosti ogrevanja še razširimo. Možna je tudi določena mera avtomatizacije, sistem lahko razdelimo v različne prostore, določimo lahko trajanje ogrevanja in podobno. Tega seveda ne bo omogočil kar najcenejši analogni termostat, temveč bo treba poiskati naprednejše opcije.

Vsekakor pa IR ogrevanje vse to omogoča. Pravzaprav je s tega vidika v veliki prednosti v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja. Le redki sistemi omogočajo takšno prilagodljivost, predvsem pa ne moremo pričakovati primerljive odzivnosti. IR paneli zelo hitro prilagodijo svoje delovanje glede na želje uporabnika, s tem pa zagotavlja IR ogrevanje optimalno temperaturo prostora v prav vsakem trenutku.