Prodaja rabljenega vozila

Rabljeni avtomobili so relativno pogosti, marsikomu leži kakšno vozilo kar na domačem dvorišču ali spravljeno kje za garažo. Morda pa ne veste, kaj bi z odlično ohranjenim vozilom, ki ste ga nadomestili z novim jeklenim konjičkom. Ena izmed priljubljenih možnosti je vsekakor prodaja, saj ta lahko prinese tudi zajeten kupček denarja, če seveda pride v poštev v konkretnem primeru. Kako se lotiti prodaje rabljenega vozila? Možnosti je več, najboljša rešitev pa je odvisna od okoliščin.

Odkup avtomobila

Pogosto je najboljša možnost odkup avtomobila, ki ga opravljajo pooblaščeni prodajalci rabljenih vozil. Gre za avtohiše, ki svojim kupcem nudijo tudi ponudbo rabljenih vozil, te pa pridobivajo od posameznih lastnikov, ki so svoje stare jeklene konjičke pripravljeni prodati. Tovrsten odkup avtomobila ima kar nekaj prednosti, zato se splača poizvedeti, ali pride v poštev. Pravzaprav je smiselno pridobiti ponudbe različnih prodajalcev, ki se zanimajo za odkup vozila, saj s tem pridobimo tudi najboljšo predstavo o ceni oziroma vrednosti vozila.

Ne samo, da bodo pooblaščeni prodajalci vozilo odkupili in zanj plačali, pomagali bodo tudi pri prodaji. To pomeni, da bo avtomobil hitreje prodan, verjetno pa bo tudi izkupiček višji.

Prodaja zasebnim kupcem

Seveda se rabljeni avtomobili prodajajo tudi fizičnim osebam brez posrednikov. To je najboljša opcija za hitro prodajo, če že imamo kupca, ali pa če iz kakšnega drugega razloga nočemo vključiti posrednika. Z neposredno prodajo kupcu lahko prihranimo nekaj denarja in vrsto komplikacij, moramo pa pri tem sprejeti določeno tveganje oziroma vzpostaviti zaupanje med obema strankama.

Nekateri rabljeni avtomobili so na trgu posebej iskani in jih ni težko prodati po dobri ceni, medtem ko bo treba v drugih primerih v prodajo vložiti bistveno več dela. S tega vidika je odkup avtomobila pogosto boljša možnost, saj posrednik nase prevzame tudi opravke z nadaljnjo prodajo. Vse pa je odvisno od tega, koliko interesa lahko generira rabljeni avto.