Najceneje do učinkovite kritine

Pomembno je, da vsak objekt opremimo s kakovostno kritino, ki bo zanesljivo opravljala svoje delo. Je pa seveda vse odvisno od tega, za kakšen objekt pravzaprav gre in kakšne obremenitve bo morala kritina prenašati. Čisto možno je, da se lahko brez skrbi odločimo za kakšno cenovno ugodnejšo opcijo, saj so tudi v nižjem cenovnem razredu na voljo povsem spodobne rešitve.

Eno takih predstavlja polikarbonat, cena je namreč za ta material zelo ugodna, funkcionalnosti pa skorajda niso omejene.

Vsestranski polikarbonat

Za polikarbonat cena seveda ni glavni argument, temveč material še bolj prepriča z drugimi odlikami. Omeniti gre predvsem vsestransko uporabnost, ki pomeni, da lahko ta material uporabljamo v zelo raznolikih okoljih. Predvsem se polikarbonatne plošče uporabljajo za kritje nadstreškov, garaž in podobnih manjših objektov, ki morajo zagotavljati učinkovito obrambo pred neugodnimi vremenskimi dejavniki.

V stanovanjskih stavbah polikarbonat redkeje uporabljamo, morda ga nadomestimo s kaljenim steklom, za kritine pa seveda raje uporabljamo opečno strešno kritino ali kar pločevino. Na večjih površinah namreč polikarbonat ne ponudi toliko zanesljivosti, pa tudi izgled je nekoliko neposrečen. Seveda pa ravno na večjih površinah izstopa za polikarbonat cena, ki je v primerjavi s stroški drugih možnosti pravzaprav zanemarljiva, a kaj, ko takšna kritina pri zahtevnejših projektih vseeno zahteva kar nekaj dela.

Iz polikarbonata so tudi mnogi drugi strešni elementi, recimo strešna kupola za prepuščanje naravne svetlobe v notranje prostore. Strešna kupola je le ena izmed možnosti za to funkcijo, prav polikarbonat pa je najcenejša in najučinkovitejša možnost za izdelavo takšnih elementov. Služi enostavnemu oblikovanju kupole ali svetlobnega traku, tako pa lahko kritino dopolni še z dodatnimi funkcionalnostmi. Svetlobniki se pogosto uporabljajo predvsem na ravnih strehah, najbolj učinkoviti so na večjih objektih. Lahko pa že ena strešna kupola učinkovito osvetli zaprt prostor, ki nima zunanje stene ali drugega dostopa do naravne svetlobe.