Optimalno delo s pisarniškim paketom Microsoft Office

Mnogi samooklicani strokovnjaki, ki se spoznajo na programe paketa Microsoft Office, se v teh programih sicer dobro znajdejo in jih verjetno tudi redno uporabljajo. A verjetno se brez resne uporabe in dodatnega usposabljanja le bežno zavedajo vseh možnosti, ki jih ti zmogljivi programi ponujajo. Ne gre le za pisanje besedil, urejanje tabel in oblikovanje predstavitev – da bi lahko povsem izkoristili potencial programov, ne bo pomagal niti osnovni tečaj programiranja, temveč se bomo morali tem programom še natančneje posvetiti.

Programiranje lastnih funkcij

Seveda bodo spretni programerji hitro našli možnost oblikovanja poljubnih funkcionalnosti, ki je vgrajena v programe. Morda je moč najti celo tečaj programiranja, ki se osredotoča prav na te možnosti. V osnovi gre predvsem za oblikovanje makrov, ki že močno poenostavijo delo in bistveno izboljšajo funkcionalnost programov. Makri omogočajo, da funkcije programov prilagodimo lastnim potrebam, tako pa podamo drugačna navodila in delovanje programov priredimo, da je kar najbolj učinkovito za naše potrebe. Tečaj programiranja lahko posreduje osnovna znanja s tega področja, moramo pa vedeti, kakšne rešitve so sploh na voljo. To je le en primer, ki lahko vodi do bolj učinkovitega dela s programskim paketom Microsoft Office.

Povezovanje z drugo programsko opremo

Microsoft Office se odlično povezuje z drugo programsko opremo in nekaterimi uporabnimi spletnimi orodji. Eno teh je SharePoint, ki ga upravlja prav Microsoft. SharePoint doda paketu Office dodatne funkcionalnosti, ki so prilagojene uporabi v skupini. Je kot nalašč za skupinsko delo na večjih projektih, saj omogoča hkratno uporabo in urejanje dokumentov, sledenje spremembam, neposredno komunikacijo med člani ekipe in podobno. Na ta način je možno zelo nadgraditi zmogljivosti posameznih programov. SharePoint je odlična izbira za poslovne uporabnike, ki želijo optimizirati delo s programskim paketom Microsoft Office, ni pa edina možnost te vrste. Na voljo so še bistveno bolj zmogljiva okolja, ki podpirajo uporabo teh programov.