Hladilna tekočina za avto mora vsebovati kvalitetne aditive

Hladilna tekočina za avto mora pozimi zdržati vsaj do minus dvajset stopinj. V trgovini kupimo hladilno tekočino, ki je odporna na izredno nizke temperature. Vendar jo v Sloveniji uporabniki navadno razredčijo z vodo.

Hladilna tekočina za avto mora biti okolju prijazna, saj je trenutno velik poudarek na ekologiji in sredstva ne smejo biti preveč agresivna za naše okolje. Vsaka hladilna tekočina je narejena iz monoetilglikola in iz različnih dodatkov, ki preprečujejo korozijo vseh kovinskih delov. Pozorni moramo biti, da hladilna tekočina ne vsebuje aminov, nitritov, silikatov ali fosfatov, ki so izredno škodljivi.

Hladilna tekočina za avto je na voljo v različnih internetnih trgovinah, kjer ponujajo različne blagovne znamke, po konkurenčnih cenah. Navadno so izdelki, ki se prodajajo na internetu veliko bolj poceni kot tisti, ki so na voljo v bencinskih črpalkah ali v trgovinah z avtomobilskimi deli.

Tekočina za vetrobransko steklo za zimske razmere

Tekočina za vetrobransko steklo se razlikuje glede na zimski ali poletni čas. Pozimi mora biti tekočina za steklo odporna na izredno nizke temperature, saj bomo le tako lahko dobro očistili steklo med vožnjo. Kadar so temperature izredno nizke, moramo biti pri vožnji veliko bolj pozorni, saj bi ob slabi vidljivosti lahko povzročili kakšno nesrečo.

Tekočina za vetrobransko steklo omogoča idealen pogled iz našega avtomobila. S pomočjo dobre in kvalitetne tekočine bomo v kratkem času dobro očistili steklo in hitro nadaljevali pot. Velikokrat se zgodi, da se med vožnjo naše steklo zapraši ali pa se umaže zaradi pršenja dežja. Ker nam to izredno poslabša vidljivost, moramo hitro ukrepati ter steklo očistiti kar med vožnjo s pomočjo brisalcev.

Tekočina za vetrobransko steklo ne sme vsebovati metanola, saj je metanol izredno škodljiv za gumo ter plastiko in nam med čiščenjem uničuje brisalce. Tisti, ki uporabljajo nekvalitetno tekočino za vetrobranska stekla morajo ob koncu zime zamenjati brisalce, ki zaradi poškodb ne delujejo več dobro.