Prešita odeja 200×220 za dom upokojence

Prešita odeja 200×220 je primerna tudi za rabo v domu upokojencev. V ustanovah za starejše občane, je veliko ljudi, ki potrebuje dobro prešito odejo. Takšno odejo lahko uporabijo v različne namene. Lahko se z njo pokrijejo kadar spijo in jim je tako topleje. To je pomembno še posebno takrat, kadar so mrzle noči. Vendar pa lahko takšno odejo uporabimo tudi pri ljudeh ki so nepokretni in cel dan sedijo na vozičku.

Prešita odeja 200×220 bo takšne starejše lepo grela in ne bo prepustila mraza ali vlage do njih. Vsakdo, ki bo uporabljal takšno odejo bo lahko mirno na toplem bral ali pa gledal televizijo. Prednost tako velike odeje je tudi ta, da jo lahko prepognemo in imamo tako lahko še debelejšo odejo.

Prešita odeja 200×220 bo starejšim v pomoč tudi, če se bodo želeli nanjo nasloniti ali si z njo podložiti sedišče in biti tako višji. Veliko starejših obožuje prešite odeje ravno zaradi tega, ker so mehke, puhaste in neverjetno tople. Poleg tega pa so izjemno lahke. Vsi vemo, da so volnene odeje težke in zato naporne za prenašanje naokrog, sploh v primeru, ko jo mora nesti starejši gospod ali gospa.

Pregrinjala za posteljnino ali posteljo

Pregrinjala so ravno tako uporabna v domu starejših občanov. Tudi tam morajo namreč vsako posteljo ter posteljnino skrbno zaščititi pred umazanijo. Zavedajo se namreč, da se pri starejših ljudeh, ki ne morejo biti več tako pozorni, lahko zgodi, da kaj prevrnejo ali pa se tudi podelajo. Ravno zato po pregrinjalo zaščitilo posteljo.

Pregrinjala se zelo enostavno očistijo. Za vzdrževanje ne potrebujejo nobenih posebnih tretmajev. Kadar so umazana jih enostavno damo oprati. Perejo se lahko tudi na višji temperaturi, kar je idealno v domih upokojencev.

Pregrinjala niso draga in morajo narejena iz kvalitetnega bombaža. Le bombaž bomo lahko vedno znova očistili ter ga imeli veliko časa na voljo za uporabo