Uporaba kapljic v domači lekarni

Doma narejene tinkture in podobne reči za zdravljenje vseh možnih zdravstvenih težav so prisotne v zdravstvu že tisočletja, vendar velikokrat ne zaupamo več naravi in se spravljamo v sintetično proizvodnjo molekul, ki imajo ravno tako zdravilne učinke, vendar bi bilo vseeno najbolje, če bi lahko zaupali temu, kar se nahaja okoli nas. Prav konopljine kapljice pa so tiste, ki jim je uspelo ponovno prodreti na masovni trg. Vedno več je govora o tem, kaj vse lahko naredimo za telo, če se spustimo v alternativno zdravljenje in ravno konopljine kapljice so uspele dokazati koliko dobrega nam lahko prinesejo določene snovi, in kombinacija le teh, ki se nahajajo v konoplji.

Konopljine kapljice so dostopne tako na spletu kot v specializiranih trgovinah, kjer se posebej ukvarjajo s tem, da prinašajo zdravje tistim, ki bi želel preizkusiti tudi kakšno alternativno možnost. 

Tako kot konopljine kapljice tudi inhalacije spadajo pod kategorijo alternativnega zdravljenja, vendar so nekako bolj sprejete. To, da ob pojavu težav z dihali začnemo zdraviti tako, da izvajamo inhalacije je prav tako znano že mnogo stoletji, vendar imamo zdaj težave s tem, da nimamo znanja o tem, kaj morajo inhalacije vsebovati, da lahko z njimi zdravimo različne tegobe. Dostopne kapljice lahko kupimo in vlijemo v vodo, iz katere imamo namen narediti paro. Te kapljice niso namenjene oralni uporabi kot so recimo konopljine kapljice, ampak jih lahko uživamo z vdihavanjem, torej tako, da izvajamo inhalacije, lahko pa tudi samo njuham pare, ki jih kapljice oddajajo, če se odločimo za take, ki so narejeni na neki osnovi, ki hlapi, kot je recimo alkoholna osnova. 

Če smo konsistentni in redno opravljamo inhalacije lahko na ta način rešujemo tudi kronične težave, kot so recimo astma ali težje oblike alergije na cvetni prah ali trave. Seveda pa moramo najprej najti tisto, kar nam najbolj ustreza.