Kakovostna, hitra in ugodna izdelava dimnika

Dimnik je zelo pomemben sestavni del kurilnega sistema. Načrtovanje in izdelava dimnika morata zato biti dobro ter odgovorno zasnovana. Najbolj pomembno je pravilno dimenzioniranje dimnika. Ogrevalni sistem bo učinkovito deloval samo v primeru ustreznega preseka dimnika, kar nam zagotavlja zanesljivo in varno delovanje kurišča.

Pri določanju ustreznega preseka dimnika morate biti pozorni na številne dejavnike, na primer na delujočo višino dimnika, nazivno moč peči, dolžino veznega elementa med kuriščem in dimnikom ter izbiro kurilne surovine. Pri uporabi lesa so potrebni večji preseki dimnika, kot za ogrevanje z plinom, oljem ali peletov. Če načrtujete uporabo različnih peči (na primer peč za kamin in centralno ogrevanje), je v tem primeru rešitev samo dvojni dimniški sistem.

Izdelava dimnika oziroma gradnja je odgovorno pa tudi zahtevno delo. Potreben je temeljit načrt, še preden začnete z gradnjo hiše. Dimnik velja za izjemno občutljiv sistem. V primeru, da gradnja dimnika ni narejena v skladu s stroko, to lahko povzroči veliko škode in celo ogrozi človeško zdravje in življenja.

Šamotna opeka se uporablja tudi na področju industrije

Šamotni dimnik ali keramični dimnik za vas lahko predstavlja najboljšo rešitev za novogradnje. Izpolnjuje namreč prav vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Gradnja in montaža tovrstnega dimnika je preprosta in hitra.

Šamotna opeka se pogosto pojavlja tudi v industriji, primerna je še za zidavo žarov, vrtnih kaminov in odprtih ognjišč.

Šamotna opeka ima veliko sposobnost velike akumulacije toplote in omogoča pridušen prehod toplote iz notranjosti kamina v prostor. Na takšen način odlično poskrbi za enakomerno porazdelitev toplote po obodu. Ta se kasneje popolnoma enakomerno odvaja v prostor in razporeja po njem.

Šamotna opeka je primerna tudi za zidanje kurišča, dimovodnih kanalov in zunanje obzidave kaminov, lončenih peči, štedilnikov, zunanjih žarov in krušnih oziroma pizza peči.

Šamotno opeko in njene lastnosti si lahko pobliže ogledate tudi na spletnih straneh podjetij, ki vam takšne kakovostne materiale zagotavljajo po izjemno dostopnih cenah.