Bi zamenjali svoj avtomobil za drugo vrsto prevoznih sredstev?

Avtomobil je že dolga leta za večino Slovencev daleč najbolj priljubljeno prevozno sredstvo, ki ga ne bi zamenjali za nič na svetu. Če se po velikih mestih zahodne in severne Evrope za prevoz v službe vedno bolj uveljavljano alternativna prevozna sredstva, kot so kolesa in javni promet, pa bo večina Ljubljančanov morala doživeti kar velik premik v življenju, da se bodo ločili udobju lastnega avtomobila na vsakodnevni poti v službo. K temu, da bi se Slovenci težko ločili od svojih jeklenih konjičkov, pripomore tudi to, da smo večinoma še zelo navezani na podeželje, ki obkroža naše mestne domove. Tudi tisti, ki živimo v mestih, imamo na podeželju pogosto sorodnike ali prijatelje, ki bi jih le stežka dosegli z javnim prevozom, če ni to celo nemogoče. 

Prodaja rabljenih avtomobilov je v Sloveniji zato dobičkonosen posel, ki mu nikoli ne bo zmanjkalo kupcev. Prav tako tudi tisti, ki jim večji del posla predstavlja odkup starih vozil, le redko lahko počivajo, saj Slovenci zelo radi kupujemo nova (ali rabljena) vozila, kar pomeni, da pogosto potrebujemo prodajalca, ki ponuja tudi odkup starih vozil. 

Trgovec, ki ne prodaja rabljenih avtomobilov, temveč zgolj nove, verjetno vedno bolj intenzivno razmišlja o širitvi svojega posla tudi na rabljene avtomobile, saj je tistemu, ki je v tem poslu spreten, pot do lepega zaslužka odprta. Vedno več ljudi pri nakupu avtomobila dobro premisli, katera opcija se jim bo finančno najbolj izplačala, kar pomeni, da se vse pogosteje odločajo za nakup dobro ohranjenega rabljenega vozila. Kdor sam ne prodaja rabljenih avtomobilov, seveda nikoli ne bo mogel skleniti tako dobre kupčije kot tisti, ki ima v tem poslu veliko izkušenj. Vsekakor pa je tudi odkup starih vozil zelo zapleteno opravilo, saj mora biti ta, ki avtomobile kupuje, zares dobro izveden v svojem poslu.