Celovita rešitev za rekonstrukcijo manjkajočih zob

Manjkajoče ali poškodovane zobe je pametno ustrezno nadomestiti, saj lahko le celovito zobovje uspešno opravlja svojo funkcijo, poleg tega na ta način poskrbimo še za lep izgled zobovja. Včasih lahko manjkajoče zobe zelo enostavno nadomestimo z elegantnimi protetičnimi izdelki, včasih pa se soočimo tudi z bistveno večjimi izzivi, ki jih ne bo tako enostavno premagati. A na voljo je široka ponudba naprednih storitev, ki jih lahko izkoristimo pri oblikovanju idealne rešitve za praktično vsak primer.

Tudi v primeru, da želimo rekonstruirati celotno zobovje, imamo na voljo dobre rešitve. To je recimo izdelava proteze all on 4, ki označuje prav rekonstrukcijo celotnega zobovja na štirih implantatih. Gre za zelo posrečeno opcijo, ki odgovarja na potrebe raznovrstnih pacientov. Proteza all on 4 ima predvsem to prednost, da je zelo stabilna in zanesljiva na dolgi rok, hkrati pa v izhodišču ne zahteva zelo invazivnih ali bolečih posegov. Tu se izkažejo prednosti sodobnih implantatov, ki omogočajo izvedbo storitve all on 4. Proteza se namesti na štiri implantate, ki nudijo zanesljivo mesto za pričvrstitev nadomestnega zobovja. Sodobne implantate je možno brez težav namestiti na čeljust, na dolgi rok pa so zelo zanesljivi in vzdržljivi, kot nalašč za takšno vlogo. V večini primerov je možno vsadke vgraditi brez rezanja in operacije, posledično so posegi veliko bolj prijetni.

V končni fazi ponuja storitev all on 4 zelo celovito rešitev za rekonstrukcijo manjkajočih ali poškodovanih zob. Ima pa tudi druge prednosti, ki niso neposredno vezane na samo protezo in njeno uporabo. All on 4 je recimo ena izmed tistih storitev, ki za relativno nizko ceno ponujajo presenetljivo dober učinek. Že res, da bo treba za celotno rekonstrukcijo plačati nekaj tisočakov, a za ta denar lahko povsem povrnemo tako funkcionalnost kot izgled zobovja, s tem pa bistveno zvišamo kakovost življenja posameznika.