Čemu so namenjena testna vozila 

Testna vozila so namenjena, ko kupujemo novo vozilo, da si lažje predstavljamo kakšna je vožnja. Ko vstopimo v avto hišo si ogledamo razstavni avtomobil, ki je nov. Pogledamo vso osnovno, obvezno in dodatno opremo. Prodajalec nam razloži kako avto deluje, ali ima kakšne posebne aditive, vrsta goriva in tako naprej. Potem se odločimo za testno vožnjo. 

Prodajalec nam, da ključe in tesna vožnja se lahko začne. Testna vožnja po navadi traja okoli ene ure. Testna vozila nam pomagajo pri odločitvi za nakup.

Testna vozila imajo svoj namen. Ko njihov čas mine in pride na trg nov model se avto hiša odloči, da bo vozila prodala. Vozilo ni novo, ni pa rabljeno in zato se imenuje tesno vozilo. Za seboj ima nekaj tisoč kilometrov, po navadi je prvi servis narejen. Cena mu pade. Mnogi se sprašujejo ali je nakup testnega vozila pameten. In odgovor je ja. Vozilo je praktično novo, ima nekaj kilometrov za seboj, tako da bi se odkrile že prve napake, cena pa je občutno nižja. 

Avtokleparstvo

Avtokleparstvo je zelo dober posel. Avtokleparji so zelo iskani, ne samo pri nas, ampak po vsej Evropski uniji. Strokovnjaki pravijo, da se starih vozil ne splača klepati in barvati, saj je cena njihovega dela visoka. Avtokleparji v dan danes delajo bolj fina dela. 

Stranke k mojstru za avtokleparstvo pripeljejo poškodovane avtomobile, katere poškodbe krije zavarovalnica. S tem si zagotovijo pošteno in zagotovljeno plačilo. V določenih primerih niti ne klepajo in barvajo vozila, ampak le zamenjajo zunanji del vozila. Naj si bo to odbijač, vrata, ogledalo … 

Starejša vozila pa je tudi priporočljivo poklepati in pobarvati. V trenutku nepazljivosti se zgodi, da vozilo poškodujemo. Lahko je manjša ali večja poškodba. Na mestu poškodbe začne odpadati barva in začne avto počasi  rjaveti. Ko avto pobarvamo se rjavenje ustavi.

Ne glede na to, ali je avto star ali nov, vsak se rad vozi v lepem in celem avtomobilu.