Cena defibrilatorja ne sme biti odločilna pri nakupu

Kadar kupujemo različne aparate, je seveda kakovost aparata najbolj pomembna odločilen dejavnik pa je tudi cen. Le ta je velikokrat ključnega pomena, kadar se odločamo za nakup. Vendar pa, ko govorimo o tako življenjsko pomembnem aparatu, kot je na primer defibrilator, cena ne bi smela biti odločilnega pomena. Cena defibrilatorja zagotovo odtehta njegovo uporabnost in velik pomen, ki ga ima na reševanje življenj.

 

V bazi defibrilatorjev se trenutno nahaja več kot 2.000 defibrilatorjev, ki se nahajajo na javnih mestih po vsej Sloveniji. Običajno gre za večje trgovske centre, bankomate, pošte in druge javne ustanove. Pomembno je, da je defibrilator dostopen tudi izven odpiralnega časa, saj nesreča nikoli ne počiva. Danes pa se za nakup defibrilatorja vse pogosteje odločajo tudi posamezniki ali skupina posameznikov, ki se zavedajo njegove pomembnosti. Cena defibrilatorja je v tem primeru manj pomembna, saj gre za napravo s katero lahko svojemu bližnjemu rešimo življenje.

 

Defibrilator aed je enostaven za uporabo

 

Defibrilaciji z drugimi besedami pravimo tudi elektrošok. Res je, da lahko s stiski prsnega koša lahko ogromno pripomoremo k uspešnosti temeljnih postopkov oživljanja, vendar je defibrilator aed še vedno ključnega pomena. Če dostavimo defibrilator aed k ponesrečencu v 2 minutah, mu s tem povečamo kar za 50% večjo možnost preživetja. To pa zagotovo ni malo, če govorimo o človekovemu življenju.

Defibrilator aed je izjemno enostaven za uporabo. Na njegovem ohišju sta le dva gumba, in sicer eden za vklop in drugi gumb za šok. Vsak defibrilator ima integrirani dve elektrodi, ki jih namestite na prsni koš bolnika. Kam natančno jih prilepite, je na njih točno narisano. Ko boste vklopili defibrilator aed, počakate da naprav analizira srčni ritem in le sledite glasovnim navodilom. Ob tem ne pozabite še naprej izvajati stiske prsnega koša. Poskrbeti morate le, da se v času šoka nihče ne dotika bolnika.