Dvoriščna vrata v široki ponudbi

Čeprav imamo pri omembi vrat večinoma v mislih notranja ali morda vhodna vrata, moramo pogosto izbrati tudi drugo opremo, ki se uporablja v drugih okoljih. Na prostem uporabljamo več različnih vrst vrat, najbolj značilna so bržkone dvoriščna ali vrtna vrata, v poslovnem oziroma industrijskem okolju pa tudi industrijska vrata. Takšna vrata morajo biti zelo dobro prilagojena svojemu namenu, zato je gotovo dobrodošla precej široka ponudba na tem področju!

Že manj zahtevni domači uporabniki bodo ugotovili, da imajo veliko izbire med različnimi vrati za svoje dvorišče. Dvoriščna vrata opravljajo različne pomembne naloge, tem pa se morajo v kar največji meri prilagoditi. Že ob izbiri vrat torej pazimo na to, da se skladajo z dejanskimi potrebami uporabnikov, hkrati pa odgovarjajo tudi lastnostim prostora. Na voljo so dvoriščna vrata za praktično vsako okolje, lahko jih uporabimo tudi tam, kjer je zelo malo prostora za vgradnjo in uporabo tovrstne opreme. Pogosto pridejo v poštev že tipski modeli, so pa dvoriščna vrata primerna tudi za izdelavo po naročilu.

V široki ponudbi gotovo izstopajo tudi napredna industrijska vrata, po katerih posegajo zahtevnejši uporabniki. Takšna vrata se uporabljajo pri opremljanju poslovnih površin, najdemo jih pretežno v gospodarskem oziroma industrijskem okolju. Industrijska vrata so po osnovnih funkcijah sicer podobna dvoriščnim, imajo pa nekaj možnosti, ki jih sicer ne bi mogli pričakovati. Seveda je pomembno, da so zelo zanesljiva in vzdržljiva ter s tem preprečujejo nepooblaščen dostop. Pri tem pomagajo tudi napredni mehanizmi za zaklepanje in odklepanje. Nekatere sodobne rešitve so zelo priročne, recimo odklepanje s prstnim odtisom ali pa kar upravljanje na daljavo. Prav pri možnostih povezovanja z nadzornimi sistemi imajo napredna industrijska vrata največji potencial – možno jih je upravljati s povsod, pri tem pa ohranimo tudi celoten pregled nad dostopom. Tako lahko brez težav omogočamo optimalno tekoč prehod skozi vrata, ki so v uporabi.