Enostavno do kakovostnega tlaka

Če od tlaka pričakujemo predvsem odpornost in vzdržljivost, hkrati pa se ne želimo preveč posvečati izdelavi ali plačevati dragega dela, imamo na voljo nekaj možnosti med epoksi tlaki. Pravzaprav ta opcija predstavlja odlično razmerje med kakovostjo in ceno – za ugodno ceno in le malo dela se lahko opremimo z vrhunskim tlakom, ki bo kos tudi večjim obremenitvam.

Epoksi premaz za beton

Najcenejša rešitev bo epoksi premaz za beton, ki pride v poštev, če že imamo ustrezno betonsko površino, ki ponuja zanesljivo podlago za večje obremenitve. Na beton lahko premaz nanesemo kar sami, saj to delo ni zahtevno, če se mu le dovolj posvetimo. Poleg tega je treba uporabiti ustrezna sredstva, seveda ni smiselno posegati po prav najcenejših opcijah. Je pa v vsakem primeru epoksi premaz za beton relativno ugoden, tako v primerjavi z drugimi epoksi rešitvami kot tudi z drugimi tlaki, ki ponujajo primerljive lastnosti. Prav tako lahko za epoksi premaz za beton najdemo tudi ponudbe profesionalne namestitve, a običajno je razlog za izbiro premaza ravno v tem, da lahko delo enostavno in poceni opravimo kar sami.

Samorazlivni tlaki

Enostavno pridemo do kakovostnega tlaka tudi s samorazlivnimi rešitvami, ki se uporabljajo tudi v zahtevnejših okoljih. Samorazlivni tlaki imajo več prednosti, izstopajo pa tako po ugodni ceni kot po vrhunskih lastnostih končanega tlaka. Sicer je spet pomembno, da imamo na voljo kakovostno betonsko ploščo ali drugo stabilno podlago, so pa samorazlivni tlaki načeloma debelejši in bolj vzdržljivi od premazov.

Običajno so samorazlivni tlaki na voljo v ponudbi profesionalnih mojstrov, ki to storitev ponujajo tudi zahtevnejšim naročnikom. Ustrezajo tudi večjim površinam in zahtevnejšim okoljem, uporabljajo se recimo v bolnišnicah, šolah, delavnicah, skladiščih in drugje. Gre za zelo vsestransko rešitev pri tlakovanju, saj ponuja idealno razmerje med kakovostjo in ceno, s tem pa pokriva zelo širok spekter uporabnikov.