Hlevski ventilator preprečuje vročinski stres živali

Podobno kot je vročina in neprijeten vonj moteč za ljudi, je tako tudi z živalmi v hlevu. Razlika je v tem, da se ljudje lahko umaknemo na hladno ali si pomagamo z različnimi načini, medtem ko morajo živali v hlevu prenašati takšne pogoje iz dneva v dan. Za čim bolj optimalne pogoje v hlevu je zato pametno namestiti hlevski ventilator, s katerim se izognemo marsikateri težavi.

 

Največja težava je v tem, da vročina negativno vpliva na prirejo mleka kot tudi mesa, zmanjša pa se tudi odvzem krme, saj živali zaradi slabih pogojev ne jedo tako kot bi morale. Zato je pomembno, da v hlevu zagotovimo čim bolj optimalne pogoje, pri čemer nam je v pomoč hlevski ventilator. Le ta bo poskrbel za ustrezno prezračevanje v hlevu, s čimer se bo iz hleva odvedla odvečna toplota kot tudi neprijetne vonjave. S tem bodo pogoji v hlevu optimalni.

 

Travne rešetke imajo številne pozitivne lastnosti

 

Danes poznamo različne načine utrjevanja zemljišč in travne rešetke so eden izmed njih. Takšen način utrjevanje ima številne pozitivne lastnosti, zato ni nič nenavadnega, da se uporablja tako v industriji, kmetijstvu ali pa za urejanje javnih površin, kot so na primer parkirišča. Njihova glavna lastnost je seveda odpornost na velike obremenitve, saj dopuščajo obremenitve od 150 t/m2 do 800 t/m2

 

Poleg različne dopustne obremenitve, pa se travne rešetke ponašajo tudi po enostavni namestitvi s klicklock sistemom. Izdelane so iz okoljsko neoporečnih materialov, to je posebne vrste plastike z oznako LD-PE, kar pomeni da gre za recikliran material. Za dolgo življenjsko dobo talnih rešetke vam prav tako ni potrebno skrbeti, saj so UV odporne, prav tako preprečujejo, da bi se na površini nabirala voda. Izbirate lahko med talnimi rešetkami različnih dimenzij. Po površini merijo sicer 33×33 cm, medtem ko se razlikujejo po svoji višini in gostoti satovja.