Hrastov parket je izjemno trpežna vrsta talne obloge 

Pri izbiri parketa so vam na voljo različne drevesne vrste, tako listavci kot tudi iglavci. Za izdelavo te talne površine se najpogosteje uporablja les hrasta, bora, breze, macesna, javorja, bukve, češnje in kostanja. Proizvajalci parketa se zavedajo, da je za izdelavo treba izbrati predvsem trd pa tudi dovolj odporen les. 

Hrastov parket je med vsemi vrstami najodpornejši, saj je izjemno trd in zelo obstojen; se ne krči prav veliko in je zelo lep tudi na prvi pogled. Pri izbiri parketa pa je pomembna tudi barva oziroma odtenek. Barva je odvisna od strukture lesa. poznamo tri različne razrede. V prvem je ekstra les, v drugem standardni parket, v tretjem pa rustik. Največja razlika med njimi je torej ravno v barvi. Za prvi razred je značilno, da se v njem nahaja najbolj enakomerno obarvan les. Vse to pa vpliva tudi na končno ceno.  

Hrastov parket je primeren za številne prostore, zato na trgu velja za najbolj iskano oziroma zaželeno vrsto parketa na sploh. 

Gotovi parket naj se dobro ujema z ostalimi elementi v prostoru 

Veliko uporabnikov se odloči za izbiro gotovega parketa, saj velja za kakovostno vrsto in tudi cenovno dovolj dostopno. Vseeno pa je treba paziti na to, da se bo izbrani gotovi parket dobro ujel tudi z drugimi vrstami elementov in pohištva v prostoru, kamor ga nameravate položiti. 

Barvo oziroma samo vrsto lesa za gotovi parket je treba torej zlasti izbrati glede na druge elemente prostora. Poskrbeti morate za to, da se lepo ujame s pohištvom, stropom, stenskimi oblogami in tudi preostalimi elementi interierja. Na sploh je bolj priljubljen svetel les, sploh pa, če želimo, da tekstura lesa še bolje pride do izraza. 

Gotovi parket v številnih barvnih odtenkih vam je na voljo tudi v spletni trgovini. V njej boste lahko parket kupovali tudi po akcijski ponudbi.