Izbira najboljšega tonerja

Nakup tonerja je večinoma seveda odvisen od tega, kakšen tiskalnik imamo, tako da posebne svobode pogosto sploh nimamo. Za določen tiskalnik imamo le majhno izbiro, za Canon tiskalnik na primer pride v poštev originalni Canon toner ali pa izberemo neoriginalno alternativo. Lahko pa se izbiri tonerja posvetimo še preden se odločimo za nakup tiskalnika! To je vsekakor smiselna rešitev za tiste, ki želijo zagotoviti kar najboljše rezultate tiskanja. Prodaja tonerjev ponuja široko izbiro in pravo rešitev za vsakogar.

Glede na to, da na dolgi rok prav toner najbolj odloča o tem, kako zadovoljni bomo z uporabo tiskalnika, je gotovo smiselno imeti to v mislih že v izhodišču. Predvsem tisti, ki iščejo učinkovito in varčno tiskanje v večjih obsegih, se bodo posvetili izbiri dobrega tonerja, preden se odločijo za tiskalnik.

Kako torej izbrati najboljši toner? Bržkone bo to originalni izdelek priznanega proizvajalca, na primer Canon toner, ki zagotavlja najboljšo kakovost in pogosto tudi najboljšo kapaciteto. Pomemben pa je predvsem izkoristek, ki pove, koliko natisov lahko pripravimo z enim samim tonerjem. Če to primerjamo s ceno izdelka, dobimo približno ceno na natis. Po sami številki Canon toner oziroma drugi originalni tonerji sicer niso konkurenčni neoriginalnim tonerjem, ki so načeloma cenejši, a originalni izdelki zagotavljajo, da bo tiskalnik dejansko brezhibno deloval in zagotovil odlične natise.

Če se z izbiro tiskalnika prenaglimo, se lahko zgodi, da se bomo morali zadovoljiti s slabšimi tonerji. Sicer prodaja tonerjev gotovo omogoča enostavno dostopnost vseh vrst tonerjev, a omejitve so pri proizvajalcih – ne moremo na primer izbirati poljubnih kapacitet, prav tako ne moremo storiti ničesar glede kakovosti. Lahko pa je pestra prodaja tonerjev tudi korist, če se najprej posvetimo iskanju najboljšega tonerja. V tem primeru imamo pri izbiri tiskalnika še vedno nekaj svobode, predvsem pa lahko v končni fazi izberemo idealno kombinacijo za vsako nalogo.