Izgradnja dimnika je pomemben del gradnje

No, ne glede na to, ali se bomo odločili kuriti na neko napravo, ki potrebuje dober in kvaliteten dimnik je izgradnja dimnika še vedno eden izmed najpomembnejših delov gradnje, vsaj kar se tiče požarne varnosti. Še preden se odločimo za pravi dimnik moramo vedeti, katero kurilno napravo bomo uporabljali, saj se dimniki razlikujejo glede na vrsto naprave, moramo pa upoštevati tudi to, da imajo svoje zahteve tudi kamini.

Ko smo že pri kaminih lahko jamčimo, da so kamini Nordica eni izmed najkvalitetnejših na trgu. Največja prednost, ki jo imajo kamini Nordica je to, da je podjetje že od same ustanovitve leta 1968 usmerjeno v napredek, zato so vsi modeli raznovrstni in kupcu predstavljajo širok izbor, kjer lahko prav vsak med kamini Nordica najde takega predstavnika, ki mu popolnoma ustreza. Izbiramo lahko med modernimi vgradnimi kamini ali pa se odločimo za kaj bolj tradicionalnega, kot so peči na drva oziroma pelete, če že spet ne želimo biti tako zelo tradicionalni.

Tako izgradnja dimnika kot kamini Nordica morajo slediti strogim predpisom, ki so tam z razlogom in sicer zato, da nas varujejo pred težavami kot so požari ali previsoke emisije, ki niso v skladu z zakonodajo.

Izgradnja dimnika je zahtevna v smislu vseh pravil, ki se jih je treba strogo držati. Ta se nanašajo na samo postavitev dimnika znotraj ostrešja, oddaljenost dimnika od gorljivih snovi ter tega, ali je potrebno namestiti tudi čistilna vratca. Prav tako je regulirana višina priključka za dimnik, kjer se moramo strogo držati predpisane spodnje meje, vendar nas nič ne omejuje pri izbiri višje pozicije za namestitev priključka, ki povezuje dimnik s kurilno napravo, pa naj bo to peč ali dekorativni dimnik.

Ko smo določili vse notranje zahteve se moramo posvetiti le še zaključku dimnika, kjer moramo predvsem paziti na statičnost.