Kaj točno je brain gym za otroke?

V Sloveniji se je v zadnjem času odprlo nekaj centrov, ki se osredotočajo na razvoj otrokovih možganov na inovativen način, ki se ne izvaja v teku rednega šolskega programa. Primer take organizacije, ki je trenutno najbolj razširjena po Sloveniji je BOB ali Brainobrain, ki se že nekaj let ukvarja s tem, da bi lahko otrokom čim bolj približali vaje za razvoj možganov in miselnih sposobnosti, kar se včasih imenuje kar brain gym za otroke.

V centrih kot je Brainobrain se nekaj strokovnjakov ukvarja z manjšimi skupinami otrok, ki so na različnih stopnjah opravljanja vaj, ki jih narekuje program brain gym za otroke, tako da ne glede na starost hkrati sodelujejo otroci, ki so na isti stopnji v izobraževanju. Ta se deli na 10 ali 12 stopenj, kjer vsaka traja okoli 4 mesece, torej v enem letu lahko otrok predela 3 stopnje, vsaka stopnja pa je od prejšnje nadgrajena in omogoča konstanten napredek, hkrati pa dovolj časa, da je otroku nov način razmišljanja že domač in ravno zato je dobro, da se tovrstno izobraževanje izvaja v centru kot je Brainobrain, saj lahko le tako zagotovimo, da se dosežejo vse ključne točke, ki zaznamujejo posamezno stopnjo in samo tako lahko dosežemo, da otrok res popolnoma osvoji vse mejnike.

Brain gym za otroke je nekaj, kar lahko starši z otroki izvajajo nekajkrat na dan po nekaj minut, v centru pa se izvajajo vaje bolj strnjeno v predavanjih oziroma delavnicah, ki trajajo po 120 minut. Mogoče se zdi, da je to preveč za majhne otroke, stare tudi samo 4 leta, vendar je zaposlen na centru kot je Brainobrain sposoben voditi tudi zelo mladega otroka do tega, da dosega vse zastavljene cilje in to je tudi eden od razlogov, zakaj vaje potekajo v majhnih skupinah.