Kako izgleda zobni implantat?

Zobni implantat je seveda popolnoma nova stvar, ki se je pojavila v zobozdravstvu. Seveda je v preteklosti niso poznali in je prav zaradi tega naredila toliko dobrega v današnjem življenju. Saj na pravi pogled izgleda povsem normalni in navadni zob, za razliko od tega, da je namesto njegove korenine v vašo dlesen nameščen vijak, na katerega je nastavljena samo krona, torej zgornji del zoba.

Zobni implantat je seveda postal nekaj normalnega dan danes in vse več ljudi, se ga poslužuje, saj je popolnoma ne viden na prvi pogled.

Edina slaba stran je seveda njihova cena. Implantati so izjemno draga investicija. Takšen zob vas lahko stane tudi tisoč evrov in več. Zaradi tega se je pametno pred kakršnim koli posegom posvetovati s strokovnjaki na tem področju, ki vam bodo seveda svetovali in vam povedali kaj je najboljše za vas. 

Poleg tega vam bodo pokazali ponudbo in tudi cenik storitev tako, da se boste lažje odločili za tisto, kar vam najbolj ustreza. V kolikor se boste odločili za to morate vedet, da je velika investicija, vendar tudi trajna.

Kaj je fiksni zobni aparat?

Fiksni zobni aparat je zgolj vrsta aparat, za katerega je značilno to, da ostane na mestu. Ko vam ga zobozdravnik oziroma ortodont namesti, potem ta ostane na mestu nekaj let. Fiksnega zobnega parate ne morate sneti iz zob. Na vaših zobeh bo ostal nekaj let, seveda pa je to odvisno od posameznika, saj jih nekateri nosijo dlje, nekateri pa manj časa. Vse je seveda odvisno od stanje vaših zob.

Fiksni zobni aparat so po navadi narejeni iz kovine oziroma iz njihovih zlitin, narejeni morajo biti kvalitetno, saj morajo na mestu ostati dolgo časa. Prav zaradi tega ga po so izjemno dragi, v kolikor se odločite za samoplačniško ordinacijo. V kolikor se boste vpisali na čakalno vrsto pa lahko na njej čakate tudi nekaj let.