Kje iskati inštrukcije?

V primeru učnih težav so inštrukcije pogosto najboljša rešitev. A pri tem moramo biti izjemno pazljivi – treba je najti pravega inštruktorja in zadostiti še nekaterim drugim pogojem, ki odločajo o tem, ali bodo rezultati tovrstne učne pomoči res zadovoljivi. Med drugim se je treba torej posvetiti izbiri dobrega inštruktorja. Kje iskati inštrukcije?

Inštrukcije v večjih mestih

Najboljše lokacije so za inštrukcije Koper, Ljubljana in Maribor. Gre seveda za večja univerzitetna mesta, ki imajo bogato spremljevalno ponudbo, tudi mnogo inštruktorjev. Tako bodo na primer za inštrukcije Koper gotovo izbrali tisti, ki so vpisani na Univerzo na Primorskem, saj imajo že v mestu na voljo odlične rešitve v primeru učnih težav.

Večja mesta so gotovo najboljša rešitev za iskanje inštruktorjev, ne le za tiste, ki se šolajo na univerzah, temveč tudi za inštrukcije matematike in podobnih splošnih predmetov, ki jih srečujemo na praktično vsaki stopnji izobraževanja. V mestih najdemo veliko ponudbe in gotovo tudi kakšnega zelo dobrega inštruktorja. Še ena prednost večjih mest je ta, da imamo na voljo tako inštrukcije matematike, ki veljajo za najbolj iskane, kot tudi inštrukcije tistih predmetov, ki jih v ponudbi inštruktorjev drugod težko najdemo. Če izberemo recimo za inštrukcije Koper, bomo med številnimi ponudniki bržkone našli tudi takšne, ki so usposobljeni za poučevanje raznih strokovnih predmetov. Najti je moč celo vrsto inštruktorjev, ki res zadostijo prav vsem željam in potrebam.

Inštrukcije na drugih lokacijah

Včasih ni druge možnosti, kot da poiščemo inštruktorja na podeželju oziroma drugje zunaj večjih mest. Možno je, da bo v tem primeru ponudba nekoliko bolj skromna. Gotovo se še vedno dobi inštrukcije matematike in drugih predmetov, ki pogosto povzročajo težave, je pa izbire bistveno manj. Poleg tega si ne moremo privoščiti veliko svobode pri izbiranju inštruktorjev glede na njihovo usposobljenost, prilagodljivost in druge lastnosti, saj preprosto ni veliko opcij.