Kosilnice in motorne žage za delo na vrtu

Delo na domačem vrtu zahteva določeno mero vzdrževanja, ki ga je potrebno opraviti v rastni sezoni. Med toplim delom leta je čas vegetacije, ko večina rastlin pospešeno raste, tako da jih je potrebno ukrotiti, če nočemo, da bi povsem prerastle vrt. Najbolj pomembno vzdrževalno delo na vrtu je prav gotovo redna košnja trate, ki lahko samo tako ostane dovolj gosta, da je lepa na pogled in dotik. 

Za košnjo se veliko uporabljajo vrtne kosilnice Husqvarna. Zaradi kvalitetne izdelave in široke palete produktov znotraj kategorije vrtne kosilnice Husqvarna velja za enega najboljših proizvajalcev tovrstne vrtne opreme za vzdrževanje vrtov in rastlinja v parkih, igriščih in drugih nasadih. Mnoge kosilnice so opremljene s sistemom za samodejno premikanje oziroma samohodnim sistemom, ki s pomočjo pogona na kolesih pomaga premikati kosilnico naprej. Zato je košnja trave precej bolj enostavna in ne zahteva več toliko truda. Še bolj priročen in udoben za delo je vrtni traktor ali rider, na katerem lahko celo sedimo. Poleg vrtnih traktorjev in robotskih kosilnic so vrtne kosilnice Husqvarna gotovo najbolj prodajani produkti za košnjo travnatih površin, pa naj bo to za domačo, ali pa profesionalno vrtnarsko uporabo.

Na domačih vrtovih in v gozdu pa se pogosto potrebuje tudi motorne žage za rezanje lesa. Pri nakupu motorne žage moramo vedeti, kakšna opravila bomo z njo delali. Različne motorne žage niso primerne za vsakovrstno delo, ali pa si z napačno žago delo precej otežimo. Motorna žaga srednje velikosti, kot je Stihl ms 251, je zadetek v polno. Za razliko od ostalih motornih žag je Stihl ms 251 zelo uravnotežena motorna žaga, na katero je mogoče pripeti meče različnih dolžin in ji s tem spreminjati namembnost. Močan motor na žagi Stihl ms 251 omogoča podiranje do srednje debelih dreves, nizka teža pa še vedno omogoča relativno udobno kleščenje podrtih dreves.