Kosilnice na nitko z dvotaktni motorjem

Kosilnice na nitko so izjemno uporabne na vseh terenih in površinah. Uporabniki, ki imajo radi predvsem zato, ker lahko z njimi očistimo zaraščeno parcelo, ki je niso že dolgo uporabljali. Ker ima dodan uporaben roč, z njo lahko dosežemo tudi oddaljena pobočja. Z njo bomo varno očistili tudi zidove ter predele, kjer se skrivajo kače.

Kosilnice na nitko delujejo na bencin, ki ga sami po potrebi dolijemo v posodo s prostornino 1,2 litra. S tolikšno količino bencina bomo s našo kosilnico dolgo časa nemoteno delali in očistili vse potrebno.

Kosilnice na nitko imajo vedno vsaj dvoletno garancijo, ki nam zagotavlja dolgo delovanje naše kosilnice na nitko. Veliko kosilnic na nitko lahko najdemo tudi na različnih spletnih straneh, kjer lahko izbiramo med različnimi tipi ter modeli kosilnic. Cene kosilnic so različne in si lahko izberemo tisto, ki je najbolj primerna za našo uporabo.

Motorna kosa na bencinski pogon

Motorna kosa lahko deluje na bencinski pogon ali pa na akumulator. Na različnih internetnih straneh lahko najdemo veliko modelov, med katerimi lahko izbiramo. Največkrat so si karakteristike izredno podobne, so pa določene motorne kose močnejše in primerne za dolgotrajno delovanje ostale pa šibkejše in jih lahko uporabljamo le kratek čas.

Motorna kosa lahko deluje tudi na elektriko. Te uporabljajo lastniki manjših zelenic, ki jih od časa do časa pokosijo kar z motorno koso. Idealna je za grobo travo, majhno grmovje in tudi tanjša drevesna debla. Ker nam čiščenje določenega zemljišča lahko predstavlja velik izziv, moramo imeti pri roki dobro delovno orodje, s katerim si pomagamo.

Motorna kosa se upravlja na zelo enostaven način in je izredno lahka zato jo imamo lahko več ur na svojem hrbtu. Ker izdelovalci veliko dajo tudi na čisto okolje, imajo najnovejše motorne kose zelo majhne emisije izpušnih plinov, kar poveča izkoristek goriva.