Kvalitetni strešni kovčki za avto

Velikost našega avtomobila v veliki meri določa količino prtljage, ki jo lahko s seboj prevažamo. Je pa res, da tudi v večjih vozilih hitro zmanjka prostora za nujne stvari. To je še posebej opazno takrat, če se odpravljamo na počitnice s svojo družino in prijatelji. Prenatrpana kabina z raznimi predmeti pa lahko hitro postane nevarna, saj lahko te predmeti poškodujejo potnike in voznika. V tem primeru je najbolje, če uporabimo strešne kovčke za avto, ki razširijo količino razpoložljivega prostora za prevažanje raznovrstne prtljage.

Na strehi je možno prevažati manjše in večje predmete

Streha vsakega avtomobila je lahko dokaj velika površina na kateri prevažamo raznovrstne predmete. Seveda bomo za to potrebovali strešne nosilce. Nekateri so vgrajeni že serijsko, druge pa moramo namestiti sami. V vsakem primeru je to eden izmed najboljših načinov, da s seboj na potovanje vzamemo tudi predmete bolj nerodnih oblik. To so lahko smuči za sankanje, gorska ali cestna kolesa ipd. Za prevažanja koles, kanujev in druge športne opreme moramo imeti primerne nosilce za streho. Pri tem moramo paziti, da vso opremo čvrsto pričvrstimo za nosilce, saj lahko drugače ogrožamo svojo in varnost drugih udeležencev v prometu.

Strešni kovčki razbremenijo notranjost našega avtomobila

Vsakemu lastniku vozila se je že zgodilo, da je moral pospraviti velik del prtljage na zadnje sedeže, pod sedeže, ob boke vrat ipd. To se v večini primerov zgodi takrat, ko nam zmanjka prostora v prtljažniku. To težavo pa nam lahko odpravijo avtomobilski strešni kovčki v katere lahko shranimo veliko različnih stvari. Brez težav je možno v njih prevažati tudi bolj občutljive predmete, kot so kozarci, vaze, porcelanasti kipci ipd. Tako bomo razbremenili notranjost kabine in s tem povečali varnost vseh potnikov v našem avtomobilu. Vožnja pa bo prijetna, saj naši družinski člani in prijatelji ne bodo potrebovali v rokah prenašati prtljage ali se stiskati ob njej na sedežih.

avtomobilski-stresni-kovcki2

Zaščitimo prtljago pred elementi narave

Velika prednost strešnih kovčkov za avto je ta, da zavarujejo prtljago pred dežjem, UV žarki, vetrom, prahom in drugimi elementi narave. Tako bodo obleke, šotori, hrana, čevlji in drugi predmeti popolnoma varni. Tudi v dežju in snegu bo vsa vsebina v kovčkih popolnoma zavarovana. Ker imajo kovčki vgrajeno ključavnico, pa bodo tudi varovali naše stvari pred nepridipravi. Naš avto bomo lahko tako pustili na parkirišču, ne da bi nas moralo skrbeti, da bi nam kdo kaj ukradel iz kovčkov.

avtomobilski-stresni-kovcki1

Strešni nosilci lahko prevažajo raznovrstno prtljago

S strešnimi nosilci nadgradimo sposobnost našega avtomobila, da lahko prevaža raznovrstne predmete večjih velikosti. Na njih pa lahko tudi postavimo dodatno opremo, kot so dodatne luči. Slednje je sicer bolj primerno za terenska vozila, vendar je kljub temu to tudi možno.
Športna oprema, obrtniška orodja in drugi predmeti lahko hitro poškodujejo notranjost našega avtomobila. Pri prevažanju za seboj pustijo raztrganine v tkanini, udrtine v kovini, praske na plastičnih delih v vozilu ipd. Če pa omenjeno opremo in oblačila prevažamo na strehi, pa te nevarnosti ni. To je tudi razlog, da strešne nosilce za avto lahko pustimo nameščene dalj časa. Ljudje, ki veliko potujejo bodo imeli tako na voljo veliko dodatnega prostora za shranjevanje raznovrstne opreme.

stresni-nosilci-za-avto

Na nosilcih je možno prevažati veliko večjih in manjših predmetov, kot so:

  • Velike kovčke z orodjem ali škatle večjih dimenzij
  • Kanuje, kajake, snežne deske, kolesa
  • Splošno prtljago, hladilnik za pijačo in druge večje predmete

V vsakem primeru moramo poskrbeti za pravilno namestitev omenjenih in drugih predmetov na streho našega avtomobila. V veliko primerih je dobro imeti avtomobilske strešne kovčke nameščene na nosilcih, saj tako najbolje zavarujemo prtljago. Možno je tudi kupiti kovčke, ki so namenjeni prevažanju športne opreme, kot so snežne deske in smuči, na trgu pa so tudi različni avtomobilski nosilci za kolesa, ki se jih lahko namesti na streho vozila ali na njegovo kljuko pod prtljažnikov.

Vsa vozila nimajo strešnih nosilcev

Veliko novejših vozil ima že tovarniško nameščene strešne nosilce. Nekatera vozila pa imajo samo vtore na strehi, kamor jih lahko kasneje namestimo sami. Ti se lahko skrivajo pod plastičnimi pokrovčki, ki jih je mogoče odstraniti. Druga vozila imajo že nameščene nosilce na katere moramo pričvrstiti nosilne prečke.

V primeru, da naše vozilo nima vnaprej nameščenih nosilcev ali vtorov, jih lahko vseeno namestimo na streho. Na trgu obstajajo avtomobilski strešni nosilci, ki jih pričvrstimo na ubode v vratih oziroma nad okni vrat. Taki nosilci so mišljeni za začasno prevažanje lažjih stvari. Niso pa primerni, da jih na vozilu pustimo nameščene dalj časa.

Strešni kovčki za avtomobil so aerodinamični

Pred nakupom strešnih kovčkov za avto veliko voznikov skrbi, da bodo upočasnjevali njihovega jeklenega konjička. Temu ni tako, saj so aerodinamične oblike. S tem se zagotovi dobra zračna pretočnost našega vozila pri hitri in počasni vožnji. Poraba goriva bo tako ostala enaka. Kovčki ne bodo dodatno obremenjevali ali upočasnjevali našega vozila med vožnjo pri nizkih in visokih hitrostih. Je pa res, da bodo morda povzročili kanček več hrupa pri vožnji po avtocesti. To ni razlog za skrb, saj je malenkost višji nivo hrupa popolnoma normalen pojav, če imamo avtomobil opremljen s kovčki.