Laserski razrez pločevine

Laserski razrez pločevine mora biti opravljen natančno in kvalitetno. Pločevino se lahko razreže z različnimi vrstami materiala. Izbira laserja pa je odvisna od trdnosti in težavnosti rezanja določenega materiala.

Kako poteka laserski razrez pločevine 

Laserska svetloba je zelo usmerjena in natančno določena. Laserski razrez poteka tako, da  se najprej nastavi visoko intenzivni žarek infrardeče svetlobe. Žarek je natančno fokusiran s pomočjo leče. Fokusiran žarek prične segrevati material, katerega je potrebno izrezati, pri tem pa povzroča taljenje materiala. 

 Laserski razrez pločevine  in krivljenje pločevine ali drugih kovin sta napredna tehnološka postopka, ki dandanes potekata s pomočjo sodobnega orodja za krivljenje in razrez ter omogočata visoko kakovost izdelkov, hkrati pa izjemno poenostavita celoten proizvodni postopek.

 Ključna  prednost, ki jo prinaša CNC obdelava kovin pri laserskemu rezanju in krivljenju je kakovostna, natančna, zelo  hitra, ekonomična in kar precej cenovno ugodna izvedba. 

Gre torej za inovativen postopek, ki je  računalniško numerično krmiljen. Prav tako pa je krmiljen  laserski razrez , ki zagotavlja visoko precizen in natančen  razrez ter krivljenje cevi in profilov tudi v primeru  najrazličnejših zahtevnih oblik materialov za industrijsko uporabo. Ker so postopki krajši se pri tem prihrani zelo veliko kapitala in časa.

Vrste laserjev

Na tržišču in v ponudbi je na volj ogromno število različnih laserjev, ki služijo namenu razrezu pločevine.  Plinski laser je danes izmed enih najbolj uporabljenih laserjev v kovinski industriji, saj delo opravi učinkovito in zelo hitro. Cenovna dostopnost takšnega laserja je veliko boljša, kot pa pri drugih vrstah laserjev. 

Neodimski laser je optično vzbujevan, kar pomeni da je njegov glavni element ion. Ta ion je vključen v kristal ali pa kakšno steklo .

Co2 laser ima zelo široko področje delovanja, prav tako pa predstavlja najpomembnejšo vrsto laserja za kovinsko predelovalno industrijo. Njegova moč laserja in žarka je ena izmed najmočnejših izmed vseh vrst laserjev.