Lesena okna

V hiši, kjer so nameščena lesena okna in je tudi sicer prisotno veliko lesa, se ljudje veliko bolje počutijo, raziskave pa so pokazale, da les izjemno ugodno vpliva tudi na zdravje. Zato ni prav nič čudno, da se vse več ljudi odloča celo za lesene hiše.

Lesena okna pa se sicer ponašajo še z drugimi prednostmi. Ponujajo vam zelo lep videz, obenem pa se lahko pohvalijo tudi z odlično izolativnostjo – toplotno in zvočno.

Lesena okna za vzdrževanje niso preveč zahtevna, prav tako ne za čiščenje. Večina kupcev oziroma naročnikov se odloča za lesena okna po meri, ki vam jih lahko pri nas naredi večina proizvajalcev pohištva. Pri tem je treba paziti, za katero vrsto lesa se bomo pri izdelavi oken odločili.

Če želite kar se da dobre lastnosti oken za svoj dom in se vam zdijo lesena okna za vas predraga, potem je najbolje, da posežete po PVC oknih.

Strešna kritina Creaton

Če se nahajate v fazi izbiranja strešne kritine in si želite čim bolj kakovostno, naravno in ne nazadnje cenovno dovolj dostopno, so strešna kritina Creaton odlična izbira za vas.

Strešna kritina Creaton je narejena iz kakovostne gline, ki je naravni material ter daje občutek topline in prijetnosti. Kako strešna kritina deluje, si lahko ogledate v spletni galeriji uveljavljenega proizvajalca, ki vam ponuja še druge koristne izdelke za dom.

Vsekakor pa vam je na trgu dostopna še druge vrste kritine; a pomembno za vas je verjetno, da je narejena iz naravnih materialov, kar je dobro ne samo za vas, temveč tudi za okolje. Pri izbiri vam lahko zelo dobro pomaga strokovnjak, na primer arhitekt ali oblikovalec. Sicer pa imajo veliko znanja o strešnih kritinah tud gradbeniki.

Dobre lastnosti strešne kritine Creaton si lahko preberete še na spletu, kjer je podrobneje opisano, kaj vse vam zagotavlja glina, iz katere je kritina tudi narejena.