Masivni gotovi parket

Prijaznost, toplina, domačnost, atraktivnost … Vse to so besede, s katerimi bi lahko označili masivni gotovi parket. Sicer pa je parket na sploh ena od najbolj priljubljenih lesenih talnih oblog pri nas in drugje po svetu.

Masivni gotovi parket je ne nazadnje priljubljena izbira tudi zato, ker je cenovno povsem dostopen. Proizvajalci ga izdelujejo iz različnih vrst lesa, na primer z hrasta, azijskega oreha, ameriške češnje, javorja.

Spletni izbira gotovega parketa

Masivni gotovi parket pa že zdaleč ni edina možnost izbire. Če imate doma talno gretje, potem je najboljša izbira nedvomno dvoslojni ali pa troslojni gotovi parket. Takšni vrsti gotovega parketa sta torej predvsem odlična izbira za tla, ki imajo toplovodno ogrevanje.

Večslojni gotovi parket je v primerjavi z enoslojnim veliko vzdržljivejši. Spodnji sloj je praviloma izdelan iz drevesne vrste iglavca, kar mu daje še toliko večjo fleksibilnost. Zgornji sloj je narejen iz trpežnega lesa, ki mu zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Parket je vrhunska izbira za dom in poslovne objekte

Če še niste uspeli stopati po parketu, potem niti ne morete vedeti, kako prijetni in domači občutki so to. Po drugi strani pa vas je zagotovo veliko takšnih, ki imate parket že doma in ste nad takšno naravno leseno oblogo več kot navdušeni.

Parket se odlično obnese v številnih prostorih – tako domačih kot tudi poslovnih. Če se boste odločili za nakup te nadvse priljubljene vrste talne obloge, se pozanimajte, kateri tip parketa bi lahko najbolje zadovoljil potrebe vašega prostora.

Gotovi hrastov parket je odlična izbira

Pri izbiri parketov boste med prvim naleteli na gotovi parket, ki na splošno velja za eno od najbolj priljubljenih vrst parketov na sploh. Na voljo vam je na primer masivni gotovi parket, ki je enoslojni, ter večslojni – dvoslojni in troslojni gotovi parket.

Masivni gotovi parket je sicer odlična izbira, a če imate doma talno gretje, se boste morali odločati med dvo- ali troslojnim gotovim parketom. Slednji dve vrsti parketa se namreč lahko kombinirata s talnim gretjem.