Medvrstni okopalnik za koruzo vam okoplje različno število vrst hkrati

Celoten končni pridelek je odvisen predvsem od kvalitetne priprave tal, izbire kakovostnega semena, ter celotne vzgoje rastline od kalitve do njene končne rasti. Podobno je tudi s koruzo, ki je ena od najbolj priljubljenih kultur pri nas. Pred samo setvijo koruze je potrebno ustrezno pripraviti tla, po setvi pa je potrebno koruzo okopati. Pri tem nam je v pomoč medvrstni okopalnik za koruzo.

Medvrstni okopalnik za koruzo je del kmetijske mehanizacije, ki ga priključimo na traktor. Njegov glavni namen je, da rahlja zemljo med posameznimi vrstami koruze in pri tem odstrani večje plevele. S tem zagotovimo osnovne pogoje za nadaljnjo rast koruze. Ogrodje medvrstnega okopalnika za koruzo je iz kakovostnih oglatih cevi, na katere so pritrjene baterije za okopavanje. Vsak medvrstni okopalnik za koruzo ima tudi dve podporni kolesi, ki omogočata lažjo vodljivost in s tem preprečujeta, da bi baterija med okopavanjem poškodovala koruzo.

Medvrstni okopalnik za koruzo se med seboj razlikuje glede na delovno površino. Glede na to, koliko vrst hkrati lahko z njim okopljemo, ločimo 2-vrstni, 4-vrstni in 6-vrstni medvrstni okopalnik za koruzo. 2-vrstni okopalnik za koruzo je na primer manjši od 6-vrstnega, zato je bolj uporaben za manjše kmetijske površine. Na drugi strani pa 6-vrstni okopalnik za koruzo opravi delo učinkovito na velikih kmetijskih površinah. Medvrstna razdalja je pri vseh okopalnikih za koruzo od 70 do 75 cm, zato lahko z njimi okopljemo tudi drugo zelenjavo, ki je posajena na takšni medvrstni razdalji.

Poleg funkcije okopavanja in rahljanja, pa ima medvrstni okopalnik za koruzo tudi možnost dognojevanja. Nanj je pritrjena dognojevalna posoda iz inox materiala. To omogoča, da istočasno ob okopavanju, koruzo tudi pognojimo, zato je delo opravljeno še toliko hitreje. Delo z medvrstnim okopalnikom za koruzo je izredno hitro, kvalitetno in učinkovito, zato vas bo z svojimi lastnostmi zagotovo navdušil.