Nakup in najem viličarjev pri zanesljivih trgovcih

Delo s težkimi bremeni zahteva zmogljivo in zanesljivo opremo. Ne moremo si privoščiti kakšnih velikih tveganj, saj se lahko zgodi, da ob tem nastanejo tudi delovne nesreče in poškodbe. Težki tovori so nevarni za ljudi in opremo na delovnem mestu, seveda se lahko tudi sami poškodujejo, če pride do kakšnih padcev in udarcev. Zato se raje poslužujemo zmogljive opreme, ki nam omogoča enostavno upravljanje takšnih tovorov. To so seveda viličarji, ki so vsestransko uporabni na različnih delovnih mestih. Na nakup ali najem viličarjev se odločajo vsi, ki se redno srečujejo z delom s težkimi bremeni, sploh če je možno najti opremo, ki je za takšne naloge zelo dobro prilagojena.

Tu so nam na voljo izredno prepričljivi viličarji, ki se bodo gotovo dobro obnesli. Pogosto posegamo po napravah, ki so narejene prav za določene namene, recimo za nizkodvižno prestavljanje tovora na paletah. Včasih potrebujemo zmogljivo opremo za nepredvidljivo delo na zahtevnem terenu, pogosto so to teleskopski terenski viličarji. Vmes pa imamo še celo vrsto različnih naprav, ki jih združuje ponudba za nakup ali najem viličarjev. Tako bomo gotovo prišli do pravih naprav za svoje potrebe.

Ponudba za najem viličarjev je odvisna od tega, s kakšnimi bremeni delamo

Je boljši nakup ali najem viličarjev?

Vsak potencialni kupec oziroma najemnik se bo moral pravočasno pozanimati o tem, ali bo zanj bolj primeren nakup ali najem viličarja. Tu se namreč pojavljajo različne možnosti, ki odgovarjajo na potrebe različnih interesentov. Ne moremo reči, da je vedno boljši najem, ki je cenovno ugodnejši in nam lahko ponuja boljšo opremo, kot bi si jo bili pripravljeni privoščiti. Tudi prodaja viličarja lahko predstavlja odlične priložnosti za kupce, ki potrebujejo lastno opremo in želijo delati povsem samostojno.

Oboje torej pride v poštev in ponudba na tem trgu je zelo dobrodošla. Za najem viličarjev se odločamo takrat, ko imamo v mislih začasno uporabo ali kakšno projektno delo. Če dobimo dobro ponudbo, pa lahko tudi dlje časa na ta način najamemo opremo. Sploh to velja za kakšne zmogljive viličarje, ki so sicer precej dragi, najem pa je idealen tudi za delo na gradbišču pri kakšnih gradnjah in prenovah.

Nakup je bolj smiseln za delo v skladiščih, kjer redno potrebujemo takšno opremo in želimo imeti nekaj več fleksibilnosti. Poleg tega najdemo pri podjetju, ki prodaja viličarja, tudi široko ponudbo dodatnih storitev in podpore, predvsem ciljamo na to, da bo možno redno vzdrževanje. Tako se bomo opremili s kvalitetno in vzdržljivo opremo, s katero bomo na dolgi rok zelo zadovoljni. Pri najemu lahko naletimo na nekatere omejitve, opreme ne moremo povsem samovoljno uporabljati.

Najem viličarjev je idealen v primeru, da imamo le nekaj dela z že pripravljenim tovorom

Tudi najem viličarjev lahko poenostavi vzdrževanje

Ob nakupu viličarja se pogosto na istem mestu dogovorimo tudi za pogodbeno vzdrževanje. Opremo za zahtevno delo je treba namreč redno vzdrževati in servisirati, da ne prihaja do kakšnih tveganj. Viličar je na udaru velikih obremenitev in hitro se pokaže obraba, lahko tudi kakšne poškodbe in okvare. Če imamo dobrega serviserja, so nam na voljo zanesljive vzdrževalne in servisne storitve, pa tudi dodatna oprema in rezervni deli za viličarje.

A to lahko pričakujemo tudi pri najemu, običajno ponudba za najem viličarjev že vključuje redno vzdrževanje ter dobavo nujnih nadomestnih delov in potrošnega materiala. Tako bomo dobili zelo priročne rešitve, ki nam močno olajšajo uporabo viličarja. S tem, da napravo enostavno najamemo, se izognemo visokim stroškom, pa tudi mnogim opravkom, ki jih imajo lastniki viličarjev. Hkrati pa še vedno lahko računamo na odlično oskrbo, ki pripada tistim, ki imajo pogodbo za redno vzdrževanje opreme. Tudi pri najemu namreč dobimo vzdrževanje, prav tako so na voljo rezervni deli za viličarje. Čeprav nam najem viličarjev načeloma nudi nekaj manj fleksibilnosti, bomo gotovo zelo zadovoljni z vsemi možnostmi, ki se pri uporabi opreme odpirajo, tudi na dolgi rok. Če uporabljamo viličar le za projektno delo, pa dolgoročno vzdrževanje tako ali tako sploh ne pride v poštev.

Rabljeni viličarji so alternativa za najem viličarjev

Ena atraktivna možnost je lahko tudi nakup rabljene opreme. Tu se nam ponujajo rabljeni viličarji, ki so lahko izredno prepričljivi. Ker gre vedno za zmogljivo opremo, ki je pripravljena na velike obremenitve, so tudi rabljeni stroji še vedno zelo dobro ohranjeni in jih lahko brez skrbi uporabimo za zahtevno delo. Seveda se splača napravo najprej pregledati, morda bo treba opraviti servis, a za ugodno ceno lahko dobimo svoj viličar. V primerjavi z nakupom nove naprave bodo rabljeni viličarji veliko cenejši, v primerjavi z najemom pa dobimo lastno napravo, ki jo lahko povsem brezskrbno uporabljamo in prilagajamo, kasneje lahko viličar tudi prodamo in si povrnemo del stroškov nakupa.

Tako imamo več možnosti, da pridemo do uporabne opreme za delo s težkim tovorom. Načeloma je najem viličarjev najcenejša izbira, a prinaša tudi največ omejitev. Z izbiro rabljenega viličarja smo že veliko bolj fleksibilni, stroški so le nekoliko višji, imamo pa tudi nekaj dodatnih odgovornosti. Če si lahko privoščimo nakup novega viličarja, bomo gotovo zelo zadovoljni s kvalitetno in zanesljivo opremo, a so stroški seveda višji.