Nasveti pri nakupu avtomobilskih strešnih nosilcev

Dejstvo je, da so strešni nosilci za avto vse bolj priljubljena izbira, saj se odlično obnesejo v številnih situacijah. Oblikovani pa morajo biti tako, da se povsem prilegajo strehi vozila. V resnici je prav avtomobilski strešni nosilec osnova, ki jo potrebujete, če na primer na strehi vozila prevažate kolo, kajak, smuči, kovček. Na strehi s pomočjo takšnega dodatka za avto v bistvu lahko prevažamo kar koli. Seveda pa je treba za prevoz kolesa ali prevoz kajaka ali surfa dokupiti poleg osnove tudi nosilec za posamezno vrsto tovora.Vsak avtomobil pa ima nekoliko drugače oblikovano streho. Med seboj se razlikujejo po širini; nekatera vozila imajo sani, ki so lahko dvignjene ali pa tudi ne. Posledično za vsako prevozno sredstvo obstaja drugačna kombinacija osnovnih, sestavnih delov strešnega nosilca.

Predstavitev osnovnih sestavin strešnega nosilca za avto

Med osnovne dele avtomobilskih strešnih nosilcev sodijo prečne palice, noge in pritrdilni kit. Praviloma so omenjeni osnovni deli tovrstne avto opreme naprodaj v kompletu. To pomeni, da v kompletu dobite dve prečni palici, 4 noge ter 4 pritrdilne kite. Palice za strešne nosilce avta nekaterih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk pa se prodajajo tudi posamično. V komplet so prav tako priloženi orodje ter navodila za sestavo.

Katera kombinacija avto strešnih nosilcev je prava za vas

Najprej je seveda treba vedeti, za kateri tip vozila se izbirajo avtomobilski strešni nosilci. Predvsem je pomembna znamka vozila, letnik izdelave, model, ne nazadnje tudi tip strehe. Pomembno je, ali ima streha vključene tudi sani ali ne. Potem pa se je seveda treba odpraviti v specializirano prodajalno, ki vam omogoča nakup tako pomembnega dodatka za vaše vozilo.

stresni-nosilci-za-avto
Na strehi vozila lahko z uporabo avtomobilskih strešnih nosilcev vozite marsikaj – ne pa tudi živali 😉

Ne nazadnje je mogoče nakup strešnega nosilca tudi preko interneta. Spletno naročanje je povsem preprosto, seveda če se pri tem držite osnovnih korakov postopka, ki vam jih narekuje ponudnik oziroma proizvajalec. Vedno pa morate v obzir vzeti tudi to, da lahko pride do podaljšanih dobavnih rokov. Zlasti je to značilno za pritrdilne kite. Za vsako streho avtomobila namreč obstaja točno določen kit, ki ga ponudnik morda nima vedno na zalogi.

Strešni kovčki – za povečanje prostora v vozilu in za še večjo zaščito predmetov med vožnjo

Da si lahko na povsem preprost način povečate prostor v svojem prevoznem sredstvu, so na voljo strešni kovčki za avtomobile. Vanje je možno shraniti precej veliko opreme, tudi takšne večje dimenzije, na primer smuči. Vsekakor pa vsak strešni kovček še zdaleč ni primeren za vsako vozilo. V prvi vrsti pa je pri izbiri novega ali rabljenega pametno razmisliti tudi o tem, da izločite vso opremo, ki naj bi bila manj kakovostna.

Pri nakupu avtomobilskega strešnega kovčka se raje osredotočite samo na specializirana prodajna mesta. Na tem mestu ne boste dobili samo vrhunske dodatne opreme za svoj jekleni konjiček, temveč vam bo strokovno ter izkušeno osebje postreglo s številnimi koristnimi nasveti. Pomagal vam bo pri izbiri primernega kovčka za streho vašega vozila. Ta vam bo omogočal povečati prostor, obenem pa bo shranjena oprema v njem še učinkoviteje zaščitena – tako pred manj ugodnimi vremenskimi vplivi kot tudi pred nepridipravi.

Od česa predvsem je odvisna cena za avto strešni kovček

Dejstvo je, da se avtomobilski strešni kovčki med seboj razlikujejo tudi glede cene. Ta je v veliki meri seveda odvisna od proizvajalca oziroma ponudnika. A to še zdaleč ni edini poglavitni dejavnik, ki vpliva na ceno. Na ceno tovrstnega izdelka ne nazadnje vpliva tudi sama prostornina kovčka. Če se boste na primer odločili izbirati med strešnimi kovčki za avte, katerih prostornina je nekje 400 litrov, bi za takšne plačali nekje med 200 in 700 evri.

stresni-kovcek-za-avto
Kaj vse lahko spravite v tako velik avtomobilski strešni kovček?

Seveda pri izbiri avto kovčka za streho pazite tudi na številne druge karakteristike, kot so na prime sama izdelava ter kompaktnost. Pri tem vam lahko pomaga strokovno osebje v prodajalni, ki vas bo opozorilo tudi na vodotesnost, odpornost na nizke temperature in ne nazadnje še na samo varnost strešnega kovčka za avto.

Hitra in preprosta montaža avtomobilskega strešnega kovčka

Strešni kovčki za avto se morajo na sploh kar se da dobro oziroma povsem prilegati vzdolžnim pomičnim sistemom za pritrditev. Kovček mora biti zato premišljene oblike, ki uporabniku zagotovi optimalno izrabo prostornine. Na svoje vozilo namestite strešni kovček, ki ne sme biti pretežak. Zelo praktični so tudi takšni avtomobilski strešni kovčki, ki imajo v svoji notranjosti že serijsko vgrajeno LED osvetlitev.