Nove trendovske oblike zunanjih posod za cvetje

Nemalo vas je, ki okolico svojega doma skozi leto oziroma toplejše obdobje lepšate tudi z različnim cvetjem. Nekatere rastline so posajene direktno v zemljo na vrtu ali kje drugje. Spet druge imajo svoje mesto v loncih oziroma posodah, ki so namenoma izdelani za rože. Na sploh pa morajo biti zunanje posode za cvetje dovolj trpežne na zunanje dejavnike in ne nazadnje dovolj lahke za hitro ter učinkovito premikanje.

Okrasne posode za rože so na voljo v različnih dimenzijah, barvah ter oblikah. Pred nakupom se splača preveriti tudi nove trendovske oblike. Lahko se bodo ravno te najbolje podale na vaš vrt ali okensko polico.

Za še toplejšo in prijetnejšo okolico vašega doma lahko poskrbijo zunanja cvetlična korita

Zunanja okrasna posoda za rože lahko odlično poskrbi za izgled vašega doma. Tudi zunanjemu prostoru takšni produkti lahko vdahnejo toplino in prijetnost. Edinstven videz cvetličnih korit pa lahko kaj hitro privabi poglede mimoidočih. Dobro je, da takšne posode za rože vsebujejo odlično UV zaščito in da so primerne tudi za sončne lege ter višje temperaturne razlike.

Zunanja korita za rože so lahko različnih velikosti, seveda pa jih bo načel zob časa
Zunanja korita za rože so lahko različnih velikosti, seveda pa jih bo načel zob časa

Izkušeni vzgojitelj zunanjega cvetja ve, da je pri izbiri cvetlične posode treba paziti tudi na težo. Lonci iz umetne mase so vsekakor precej lažji  primerjavi s tistimi iz gline.

Več sto različnih modelov zunanjih cvetličnih loncev

K sreči na trgu lahko primerne zunanje posode za rože dandanes dobi tudi najbolj zahteven kupec. Nekateri proizvajalci oziroma ponudniki imajo namreč na voljo tudi več sto različnih modelov zunanjih cvetličnih loncev. Enaka pestra izbira je seveda na voljo tudi za notranje lonce za rože.

Seveda v vsak prostor – notranji ali zunanji – zagotovo ne sodi vsak okrasni cvetlični lonec. Šele prava izbira takšnega dekorja vam lahko omogoči piko na i. Če pa sami nimate prave ideje, katero vrsto lonca za rastlino izbrati, vam praviloma vsa podjetja s tovrstnimi izdelki ponujajo tudi strokovno svetovanje.

Trendovska oblika cvetličnega lonca

Zunanje cvetlične posode oziroma lonci morajo praviloma biti lahki, izjemno kompaktni, izdelani iz kar se da kakovostnega materiala. Ta bi moral biti odporen na temperaturo med minus 30 do 50 stopinj Celzija.

Če je cvetlična posoda še trendovsko zasnovana, pa jo lahko brez pomislekov postavimo v moderno opremljen prostor ali moderno zasnovano zunanjo površino.

Beton ponuja veliko možnosti pri urejanju vrta in okolice hiše
Beton je izjemno uporaben material in iz njega lahko marsikaj izdelamo kar sami. Uporaba betona nam na primer ponuja ogromno koristnih možnosti pri urejanju vrta in okolice hiše. Z njim lahko na učinkovit način urejamo vrtne potke, podporne zidove, teraso, stopnice, podlago za gugalnico ali pa pasjo uto.
Prav tako je beton primeren za izdelovanje najrazličnejših dekorativnih predmetov, kot so na primer mizice, vrtni palčki, kamnite želvice, okrasni lončki in ne nazadnje še betonska korita za rože.

Na kakšen način betonirati oziroma izdelovati betonske produkte

Betonska mešanica bi morala biti čim bolj kompaktna. Pomembno je, da betona ne stresate z višine več kot en meter. Nekaj dni po betoniranju je treba beton zaščititi s posebno zaščitno folijo oziroma ga je treba škropiti z vodo, da se ne izsuši preveč hitro. Na takšen način torej lahko dobro poskrbite za brezhiben betonski izdelek. Prav tako pa se seveda preprečijo tudi nezaželene razpoke.

Gladko oblikovano cvetlično korito iz betona

Betonska korita za rože so odličen pripomoček za hortikulturno urejanje zunanjega bivalnega okolja, na primer vrtov, parkov, parkirišč, cestišč ter drugo. Na trgu so takšna korita na voljo v različnih velikostih. Med najbolj zaželenimi je korito dolžine 70 centimetrov, višine 50 ter globine 50 centimetrov.

korito za roze
Materiali loncev za rože morajo biti primerni za okolje v katerega so postavljeni

Cvetlično korito iz betona je lahko gladko ali grobo zasnovano. Tega lahko kasneje tudi sami prebarvate v kakšen drug barvni odtenek, ki se še posebej dobro zlije z okolico. Na sploh pa so betonska korita za rože preprosta za vzdrževanje pa tudi čiščenje. Morda edina večja slabost je ta, da so za prenašanje nekoliko težja.

Naročilo korit za rože po meri

Omenili smo, da korita za rože iz betona lahko izdelamo v lastni režiji. Po drugi strani pa jih lahko po dostopnih cenah pri proizvajalcih naročamo tudi po meri. To pomeni, da lahko sami določite dolžino, višino in globino cvetličnega korita.

Vsekakor pa še zdaleč ni nujno, se odločate za betonska korita za cvetlice. Na voljo so tudi takšna iz plastike, gline in še drugih materialov.