Nujna oprema domače garaže

Če se vozimo le z avtomobilom, posebne opreme v domači garaži najbrž ne potrebujemo – le redko kakšna popravila opravljamo sami, tudi rednih vzdrževalnih posegov se načeloma ne lotevamo doma. Čisto drugače pa je, če uporabljamo traktorje in drugo mehanizacijo za obdelovanje površin. V tem primeru mora biti delavnica založena z ustreznimi pripomočki, pa tudi z mnogimi deli, ki se uporabljajo pri vzdrževanju in servisiranju traktorjev in priključkov.

Rezervni deli za traktorje

Na rezervi je treba imeti vsaj skromno zalogo tistih delov, ki jih najpogosteje menjamo. Seveda pa pride v poštev tudi potrošni material, gorivo, maziva in podobno. Rezervni deli za traktorje pogosto dopuščajo, da jih zamenjamo ali vgradimo kar sami doma, zato moramo imeti na voljo vse potrebne kose ter ustrezno orodje. V domači garaži hranimo manjše kose, ki so pri traktorjih posebej ranljivi, in so tudi nepogrešljivi za uspešno delo – to so recimo traktorske luči, paziti je treba še na akumulator, dobro pa je imeti na zalogi tudi gume. Seveda ne moremo predvideti, kaj bo šlo narobe, vseh kosov pa tudi ne moremo hraniti doma. Na srečo so rezervni deli za traktorje na voljo pri serviserjih ali dobavljivi od proizvajalcev, tako da je možno rešiti praktično vsako situacijo.

Rezervni deli pridejo prav tudi za druge pripomočke. Izjemno pomembni so na primer rezervni deli BCS, ki omogočajo brezskrbno uporabo teh kosilnic. Rezervni deli BCS ponujajo odlično priložnost, da kosilnico popravimo kar sami doma – večinoma se pojavijo poškodbe nožev in kose, oboje je zelo enostavno zamenjati že v domači garaži, če imamo seveda na zalogi vse potrebne kose in primerno orodje. Pametno je, da so na zalogi vsaj osnovni rezervni deli BCS, kar že omogoča nemoteno uporabo kosilnice na zahtevnih terenih. Nekaj nožev lahko s seboj vzamemo tudi na teren, kjer lahko ta opravila opravimo prav tako učinkovito.