ODKRITJE LETA: Torbice za vsak okus po pravih cenah

Parfumi, čevlji, elegantne obleke, sončna očala in torbice. Moja šibka točka. Moj kriptonit. Ampak dejstvo je, da vse to veliko stane. Če želiš obstojen parfum – bo precej drag. Če želiš udobne čevlje – bi tudi znali biti dragi. Kvalitetna sončna očala še bolj.

No pri torbicah, se pa cene gibljejo od 10€ pa do več tisoč evrov.

Pa je kos, ki ga, roko na srce, prepogosto kar odvržemo nekam ko pridemo domov ali pa jo odložimo kar na tlakovana tla v baru, ko smo na kavi, res vreden mastnih denarcev? Dolgo časa sem mislila da ja, češ, kvalitetna torbica ti bo dolgo služila…

Na žalost (ali pa morda na srečo) nisem milijonarka, da bi si lahko vsak mesec privoščila novo torbico, katere ceno opravičuje njena visoka cena. Za rojstni dan, sem od mojih staršev dobila dizajnersko torbico. Ne bom povedala katere znamke, povem pa lahko to, da se cene gibljejo med 100-300€ (govorim o novi kolekciji).

Seveda sem bila presenečena in absolutno navdušena.

V torbico sem se dobesedno zaljubila in seveda sem nanjo tudi pridno pazila. Saj veste, da me ženske rade nosimo v torbici marsikaj. No, v to torbico nisem nikoli tlačila preveč stvari, ker sem jo res čuvala. Nisem pa taka, da bi vsak dan zamenjala torbico. Imam eno, ki jo nosim par tednov, jo zamenjam z drugo, pa tretjo itd., dokler spet nisem v obdobju ko se najbolje počutim s prvo. To (pre)drago torbico sem nosila mesec in pol. Stala sem v vrsti na blagajni, potegnem zadrgo in vidim, da se je ob zadrgi začela parati. Skoraj me je kap. Halo, veliko denarja veliko muzike?

A to ne drži več?

Zgleda, da res ne.

Odhitela sem do mojega čevljarja, ki popravlja tudi torbice.

Svetoval mi je, da zamenja celo zadrgo. Seveda sem se strinjala, dokler mi ni povedal cene.

Želel je 30€, češ, zadrga mora biti kovinska, pa veliko je dela da vse odparam, pa delati moram počasi, ker je dražja torbica in je ne želim uničiti. 30€ pa ne dam za popravilo. To je veliko več kot 10% vrednosti torbice. Ena zadrga!

Kaj sem naredila? Šla sem v sosednjo trgovino in kupila dve torbici, vsako za 15€ (znižanja so zakon). In namesto popravljene torbice, sem imela dve novi. No, tole pregrešno drago imam zdaj v omari, za spomin. In nikakor si ne želim več dizajnerskih torbic.

Hvala ne!

Raje si vsak mesec kupim novo in jih imam več za različne kombinacije.

Pa da ti povem še to: torbica za 15€ mi zdaj drži že več kot dva meseca. Pa je še vedno kot nova… zato drage moje, premislite, če je vredno odšteti celo premoženje za en kos… malo denarja, malo muzike že dolgo ne drži več…