Odpravite škodljivce z vrta!

Skrbno vzgojo in nego rastlin na domačem vrtu lahko močno pokvarijo škodljivci, ki se prikradejo na površino in jih nato zlepa ne moremo odpraviti. Lahko so velika nadloga, včasih so celo nevarni, zato je vsekakor pametno premisliti o možnostih za preventivo. Še posebej zato, ker imamo na tem področju kar dosti dobrih možnosti.

Nekateri škodljivci so nam dobro znani in se moramo nanje posebej pripraviti. Recimo bramor zatiranje gotovo potrebuje, saj je to nadležna žuželka, ki bo gotovo našla pot do naših vrtnin.

Zatiranje bramorja

Bramorji so pravzaprav cela družina kobilic, pri nas pa se pojavlja le ena vrsta, to je navadni bramor. Te žuželke so vrtičkarjem dobro znane, saj so precej pogoste in hitro jih bomo srečali, če za svoj vrt ne skrbimo dovolj dobro. Najbolje bo, da že preventivno preprečimo njihovo naseljevanje, to opravimo spomladi ali zgodaj poleti.

Najbolje je seveda uporabiti prilagojena sredstva, bramor zatiranje v nasprotnem primeru dobro preživi. Škodljivce težko preženemo, če se ne poslužimo ustreznih sredstev. Za bramorje imamo na voljo naravna sredstva, ki so prijazna do vrta in okolja, zatirajo pa škodljive žuželke. S tem je bramor zatiranje precej uspešno, ne da bi se soočali s kakšnimi nepredvidenimi posledicami. Običajno izbiramo organska sredstva, ki vsebujejo žive mikroorganizme. Z njimi prepojimo celotno površino vrta, tam bodo bramorje uspešno odganjali. Tako lahko brez agresivnih in strupenih sredstev dosežemo izvrstne rezultate, bramor zatiranje nima kakšnih nepredvidljivih učinkov in gotovo bomo zelo zadovoljni.

Seveda moramo vedeti, kaj počnemo in kak rezultat želimo doseči. Le tako lahko izberemo tudi prava sredstva. Spletna trgovina Metrob ima v ponudbi raznovrstna sredstva, zatiranje bramorja opravimo s sredstvi za bramorje, to so entomopatogene ogorčice. Za druge škodljivce imamo na voljo druge rešitve, ki jih je prav tako pametno poznati. Nenazadnje se na vrtu le redko srečujemo le s posameznimi škodljivci, če za svoj vrt ne skrbimo dobro, bomo hitro spoznali celo vrsto različnih vsiljivcev.

bramor

Potrebujemo tudi sredstvo za zatiranje gosenic

Poznamo različne vrste škodljivcev, ki so lahko zelo v napoto, če želimo dobro skrbeti za svoj vrt. Ravno gosenice so med najbolj opaznimi in škodljivimi, še posebej v večjih nasadih, tudi na kmetijah, v sadovnjakih, vinogradih in drugod, kjer opravljamo dejavnost na večjih površinah. Hitro se pokažejo velike težave, ki jih imamo z gosenicami. Gosenice metuljev so pogosto škodljive za vrtnine, poljščine in druge kulturne rastline, saj se z njimi prehranjujejo, s tem pa jih poškodujejo in uničujejo. Zato potrebujemo sredstvo za zatiranje gosenic, da preprečimo škodo.

Spet se poslužujemo predvsem organskih sredstev, ki so prijazna do okolja in do pridelka. Uporabljajo se naravni insekticidi, ki delujejo selektivno, torej ciljajo le na škodljive vrste gosenic. Takšna sredstva najdemo na https://www.metrob.si/izdelek/naravni-insekticid-agree-wg-za-gosenice/ v ponudbi za zahtevnejše uporabnike. Učinkoviti insekticidi se odlično obnesejo, verjetno jih ne bomo potrebovali zelo veliko. Tako imamo za sredstvo za zatiranje gosenic na voljo elegantne rešitve, aplikacija je potrebna le v času, ko se ličinke izležejo. Ne bo veliko dela ali visokih stroškov, lahko pa pričakujemo izvrstne učinke, kar je glavni cilj pri uporabi insekticidov.

Sredstvo za zatiranje gosenic nima smiselnih alternativ

Pred večjimi škodljivci se lahko pogosto zavarujemo tudi na druge načine, pri gosenicah pa kakšnih domiselnih rešitev pravzaprav nimamo. Težko preprečimo dostop metuljem in drugim insektom, ki svoje potomstvo odležejo na vrt. Tako so gosenice lahko posebna nevšečnost, proti kateri je insekticid pravzaprav edina možnost. Ker so hkrati tudi zelo škodljive, je treba imeti sredstvo za zatiranje gosenic vedno pri roki, da lahko dosežemo dobre rezultate pri vzgoji rastlin.

Na srečo imamo dobre rešitve, ki jih lahko izkoristimo pri delu na vrtu. Računamo na odlične rezultate, tudi če ne posegamo po zelo dragih sredstvih.