Ogled predmetov javne dražbe

Čisto slučajno ste zasledili predmet javne dražbe, ki je tako močno pritegnil vašo pozornost, da se želite dražbe udeležiti in se zanj potergovati? Morebiti pa ste to čakali in ste spremljali aktualne dražbe in končno je čas, ko se je prikazal tudi vam zanimiv predmet. Ne glede na to, na kak način ste predmet »našli« na dražbi, pomembno je, da ga kupite, kajne? Torej, kaj vas bo najprej zanimalo? Pogoji dražbe, katere morate izpolniti? Seveda. In tudi, v kakšnem stanju je predmet? Zagotovo. Navsezadnje želite vedeti, za kaj točno se potegujete in v kakšnem stanju je ta. In javna dražba običajno tudi omogoča ogled predmetov, ki bodo v naslednjih dneh na dražbi.

Če vas je torej pritegnila javna dražba določenega predmeta, je čas da storite prvi korak, poleg tega, seveda, da ste se pozanimali o pogojih dražbe. Čas je, da kontaktirate tistega, ki vam lahko pove, kje in kdaj je možen ogled predmeta ter se o tem tudi dogovorite. Običajno je v tem primeru najboljši naslov prav prodajalec. V primeru, da smo aktualno dražbo zasledili na spletni strani teh, ni nujno, da nam bo skrbnik znal to povedati in je zato pomembno, da se pozanimamo kdo je prodajalec.

Javna dražba pomeni, da je javna in imamo vsi možnost sodelovanja. To pomeni, da lahko tudi pričakujemo večje število interesentov in mogoče bo šlo tudi za skupni ogled predmeta, ki zanima nas. Torej, dobro si ga oglejmo in se odločimo, kolikšen je sprejemljiv znesek zanj in koliko smo pripravljeni zanj odšteti. Stanje tega bo seveda tisto, ki bo odločilo. Mogoče pa se nam ne bo dopadel in bomo tako odnehali, še predno bi se dražbe udeležili. Nič hudega, počakamo lahko, da bo še kakšna javna dražba, na kateri bo mogoče želen predmet v boljšem ali celo brezhibnem stanju.