Oprema za popoln izkoristek vrta

Vrt seveda ni le površina, ki jo namenjamo gojenju raznih vrtnin, temveč gre pogosto za zelenico, ki jo imamo na razpolago tudi za opravljanje mnogih drugih dejavnosti. Pravzaprav je možnosti zelo veliko, od domišljije pa je odvisno, kako bomo ta potencial izkoristili. Ena izmed boljših idej je ta, da vrt namenimo organizaciji piknikov in drugih druženj ob dobri hrani!

Zelo malo je potrebno, da domači vrt spremenimo v idealno okolje za druženje ob hrani. To nam omogoča vrtna kuhinja, ki jo uporabimo za enostavno pripravo okusnih jedi kar na prostem, tako pa bo vedno mamljivo dišalo, hrana pa bo okusna in povsem sveža. Vrtna kuhinja ima še druge prednosti, če jo seveda dobro opremimo. Tudi pri izbiri opreme imamo namreč več možnosti, nenazadnje so na voljo že sestavljene modularne kuhinje ali pa se oblikovanja lotimo sami in se oskrbimo s posameznimi napravami in opremo, ki jo bomo potrebovali.

Največ pozornosti namenjamo žaru, ki je ključna komponenta letne kuhinje, poleg tega je na tem področju več možnosti. Priljubljena izbira je plinski žar, ki ponuja odlične rezultate pri pripravi hrane, poleg tega pa so takšni žari praktični in enostavni za uporabo, lahko jih dobro nadzorujemo in specialitete zapečemo do popolnosti. Plinski žar seveda potrebuje dovod plina, kar lahko uredimo s plinovodom ali plinsko jeklenko. Na voljo pa imamo še druge možnosti – plinski žar se pogosto omenja kot kompromis med žari na oglje, ki zahtevajo nekaj več dela, a ponujajo tudi značilne okuse in vonjave, na katere prisegajo pravi gurmani, ter žari na elektriko, ki so zelo uporabni za hitro in enostavno pripravo hrane, prav tako so praktični, kompaktni in prenosljivi.

Seveda bo imela vrtna kuhinja več opreme, pravzaprav lahko že žar vsebuje nekatere dodatne komponente, ki olajšajo pripravo hrane. Gotovo pa se bo treba dobro opremiti, če želimo popolnoma izkoristiti potencial, ki ga za takšne aktivnosti ponuja domači vrt.