Osnovno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Osnovno zdravstveno zavarovanje je pri nas obvezno, s tem pa se že krijejo nujne storitve reševanja in zdravljenja. Tako smo lahko dokaj brezskrbni, saj lahko pričakujemo obravnavo v primeru hudih poškodb in bolezni, vključene pa so še mnoge druge storitve, recimo zobozdravniški posegi pri rednih pregledih in osnovnih zdravljenjih. Te storitve so lahko krite v celoti, v nekaterih primerih pa lahko nastanejo dodatni stroški, ki jih moramo kriti sami. To je lahko velika nevšečnost, saj se bomo morda soočili z visokimi stroški, ki še dodatno zagrenijo vse ostale težave s slabim zdravstvenim stanjem. Da nas stroški ne bi presenetili, lahko osnovno zdravstveno zavarovanje dopolnimo z dopolnilnim zavarovanjem – to zagotavlja popolno kritje vseh storitev, ki so vključene v osnovno zavarovanje, tako da se povsem izognemo morebitnim stroškom.

Zavarovalnica za dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje je prostovoljno in ga sklenemo pri izbrani zavarovalnici. Kritje je v vsakem primeru isto, se pa ponudbe različnih zavarovalnic vseeno lahko nekoliko razlikujejo. Zato je recimo priljubljena izbira Vzajemna dopolnilno zavarovanje, saj pri tej zavarovalnici dobimo celovito ponudbo, ki lahko vključuje še druge ugodnosti. V osnovi tudi Vzajemna dopolnilno zavarovanje služi kritju stroškov, ki jih osnovno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti, a sama zavarovalnica k temu dodaja še storitve asistence pri koriščenju zdravstvenih storitev, kot tudi druge ugodnosti. Nenazadnje je pomembno, da imamo v primeru uveljavljanja pravic, ki nam jih zagotavlja zavarovalna polica, na voljo dobro podporo in kar se da poenostavljene postopke. 

Vzajemna dopolnilno zavarovanje je lahko dobra izbira, seveda pa imamo na voljo tudi ponudbo drugih zavarovalnic. Pogosto se odločamo glede na to, kakšna je dodatna ponudba, izbiramo predvsem celovite pakete pri eni zavarovalnici. Tako imamo na istem mestu dopolnilno in dodatno zavarovanje, lahko pa izbiramo še druge storitve. Včasih so ponudbe zavarovalnic povezane s ponudbo bančnih storitev, kar je lahko prav tako dobra priložnost.