Označite svoje izdelke s pravimi etiketami!

Izdelke pripravljamo in pakiramo na različne načine, vedno pa jih je treba opremiti z nekaterimi nujnimi informacijami. Pogosto s temi opremimo že embalažo, a prav tako pogosto se izkaže, da bo bolj smiselno dodati nujne informacije z etiketo oziroma nalepko. 

To je zelo praktična rešitev, ki je tudi precej poceni in lahko predstavlja odlično rešitev za pakiranje izdelkov. 

Nenazadnje pa so nalepke tudi sicer zelo uporabne za razna opravila, ki vključujejo označevanje izdelkov, ne le izdelkov, temveč tudi drugih stvari in površin, kjer želimo prikazovati kakšne nujne informacije.

Nalepke so pri označevanju vsestransko uporabne

Če se osredotočimo na nalepke in etikete za označevanje izdelkov, pridejo verjetno takoj na misel materiali, s katerimi opremimo embalažo izdelkov. 

Tu imamo posebej pomembno nalogo pri označevanju živilskih izdelkov, kakšnih kemikalij in potencialno nevarnih materialov, pravzaprav imamo pri praktično vseh izdelkih nekatere zahteve, ki velevajo označevanje z zahtevanimi informacijami. 

To nam nalagajo predpisi, ki se jim ne moremo izogniti, včasih pa nalepke uporabljamo tudi za interno vodenje kakovosti in sledljivost ter za pomoč pri optimalni izvedbi delovnih procesov. Zato je zelo dobrodošlo, da imamo prave nalepke za takšne namene. Najdemo jih pri tiskarjih, ki se ukvarjajo prav s takšnimi materiali.

Prav tako potrebujemo varnostne nalepke

Poleg tega gre omeniti še druge vrste nalepk. Uporabljamo jih tako za označevanje izdelkov kot tudi površin, kjer želimo opozoriti na kakšne posebnosti. 

Pogosto se uporabljajo varnostne nalepke, ki jih najdemo v praktično vsakem poslovnem prostoru, na javnih površinah in drugod, kjer moramo biti pozorni na morebitne nevarnosti. Nujne so za zagotavljanje požarne varnosti in za druge namene. 

varnostne nalepke

Običajno se tu uporabljajo standardizirane varnostne nalepke, tako da ne bo težav z izbiro in izdelavo takšnih nalepk. Pri tiskarjih, ki se s tem ukvarjajo, dobimo varnostne nalepke že pripravljene, lahko tudi na roli, če potrebujemo veliko materiala za označevanje s standardnimi nalepkami. 

Vedno pa je na voljo tudi možnost izdelave nalepk po meri.

Nalepke po naročilu so lahko še boljša rešitev

Nalepke imajo pogosto zelo pomembno nalogo. Že res, da so včasih le nujno zlo in jih uporabljamo preprosto za to, da izdelke opremimo z nujnimi informacijami. A prav tako nam ponujajo možnost, da izdelke dopolnimo z lepim motivom, ki je tudi za kupce privlačen. 

Seveda se tudi iz drugih razlogov odločamo za nalepke po naročilu, nenazadnje je treba pogosto pripraviti nalepke s poljubno vsebino, tudi če nimamo v mislih kakšnih drugih ciljev.

Pomembno je, da za te naloge izberemo dobrega tiskarja. Pogosto imamo kakšne posebne zahteve, sploh pri pripravi etiket za izdelke. To so etikete, ki morajo lepo izgledati, vsebovati vse nujne informacije, poleg tega se morajo povsem skladati z embalažo, ki jo uporabljamo za izdelke. V nekaterih primerih nalepke po naročilu odgovarjajo posebnim zahtevam, recimo omogočajo lepljenje na ukrivljene površine ali zahtevne materiale. Včasih potrebujemo nalepke za zunanjo uporabo, ali pa nas zanimajo posebne oblike in dimenzije. 

Vse to so možnosti, ki jih ponujajo nalepke po naročilu pri uglednih tiskarjih. Artislinija ima ponudbo takšnih izdelkov za zahtevnejše naročnike, vsak bo našel prave rešitve za svoje potrebe. Gotovo bo možno pripraviti nalepke in etikete tudi za kakšne posebne naloge, zato se te možnosti splača poznati.

Ne glede na to, ali imamo posebne zahteve in visoka pričakovanja, ali pa se zanimamo le za standardne nalepke, se splača za izvedbo izbrati zanesljivega tiskarja. Tako dobimo zanesljiv material in z naročilom ne bomo imeli težav. 

Še posebej to velja za nalepke po naročilu, če se moramo še kaj dodatno dogovoriti in uskladiti. Pogosto nas zanimajo možnosti tiskanja neposredno na embalažo ali pa bi radi izdelke že takoj opremili z nalepko. Z dobrim tiskarjem se je možno marsikaj dogovoriti.