Pestra izbira na področju defibrilatorjev

Defibrilatorje v zadnjem času vse pogosteje videvamo na javnih mestih, pa tudi v kakšnih zasebnih ustanovah in drugje. Prepoznamo jih po opaznih barvah in simbolih, izdelani so tudi zemljevidi, ki prikazujejo točne lokacije v mestih. Z vidika običajnega sprehajalca na mestnih ulicah so vsi defibrilatorji enaki, a v resnici defibrilator prodaja cela vrsta ponudnikov, ki imajo na izbiro več različnih naprav. Te se razlikujejo tako v malenkostih kot tudi v pomembnejših funkcionalnostih, kar je pomembno tako za morebitne uporabnike kot za tiste, ki nameravajo defibrilator kupiti. Poleg tega se seveda razlikuje za defibrilator AED cena – ta je še kako pomemben dejavnik za kupce, ki nameravajo defibrilator nameniti javni uporabi, še posebej, če gre za nakup večjega števila naprav.

V nekaterih primerih enak defibrilator prodaja več prodajalcev, še bolj pogosto pa je, da konkurenčni ponudniki prodajajo primerljive naprave različnih proizvajalcev. Prodajalci so običajno zastopniki določenih znamk, tako da imajo v ponudbi seveda izdelke specifičnega dobavitelja. Temu sicer ne moremo oporekati, so pa kupci postavljeni pred dokaj zahtevno odločitev – izbrati morajo pravega prodajalca, pravo znamko in pravi izdelek. Glede na to, da gotovo vpliva na odločitev za defibrilator AED cena, je treba upoštevati še ta dejavnik.

Dodatna ponudba

Če se odločimo za defibrilator, prodaja pogosto vključuje še dodatno ponudbo. Tudi na to je pametno pomisliti. AED defibrilator je treba namestiti na varno in dostopno mesto, mora biti tudi jasno označen. V ta namen najdemo v ponudbi prodajalcev defibrilatorjev tudi pripomočke za montažo na fasado ali na druga mesta. Na voljo so tudi razni kovčki, škatle in podobni zaščitni izdelki, kot seveda tudi nalepke, tablice in podobni znaki, ki izpostavljajo lokacijo defibrilatorja. Treba je upoštevati, da se v primeru nakupa teh dodatkov za defibrilator AED cena seveda poviša, med stroške pa lahko vključimo še izobraževanje uporabnikov in vzdrževanje naprav.