Pika na i domačim umetninam

Takšna in drugačna umetniška dela lahko zelo lepo okrasijo vsako stanovanje. Večinoma se v tej vlogi uporabljajo slike in fotografije, ki so vsekakor zelo primerne za dekoracijo bivalnih prostorov, še posebej, če imajo kakšno značilnost ali povezavo s stanovalci. Ni pa nujno, da je že takoj razvidno, da gre za domače umetnine – okvirji za slike namreč poskrbijo, da lahko tudi lastne slike in fotografije brezskrbno razstavimo in do potankosti izkoristimo njihov dekorativni potencial.

Okvirjanje slik in fotografij vsebini doda posebno vrednost. Ne nujno finančno oziroma materialno, kar sicer drži za nekatere razkošne in dragocene okvire, gotovo pa estetsko in tudi funkcionalno. Okvirji za slike pravzaprav omogočajo enostavno namestitev umetnin na steno ali mizo, hkrati pa tudi s svojo podobo lepo zaokrožujejo vstavljeno vsebino. Nekateri okvirji hkrati delujejo tudi kot zaščita pred morebitnimi nezgodami, ki lahko ogrozijo slike, pa tudi pred bledenjem barv in drugimi znaki staranja.

V vsakem primeru gre za piko na i, ki jo je treba dodati domačim umetninam. Okvirjanje slik in fotografij je zelo posrečena opcija v praktično vsakem primeru, prav tako skorajda ni izgovorov, ki bi upravičevali alternative. Okvirji so cenovno ugodni, na voljo so v mnogih raznolikih izvedbah, tako da res ni razloga, da se ne bi odločili za to rešitev.

Z nekaj pozornosti je mogoče s slikami in fotografijami zelo posrečeno okrasiti celotno stanovanje. Okvirjanje pri tem poskrbi za to, da lahko slike povsem brez težav namestimo na svoje mesto, ter za trajnost razkazovanja domačih umetnin. Pomembno je le, da so okvirji za slike izbrani tako, da se med seboj lepo dopolnjujejo in sledijo določenemu slogu. Na ta način jih lahko brez skrbi razporedimo po celem stanovanju in ustvarimo tematsko dekoracijo, ki se bo gotovo izkazala za posrečeno. Pa tudi za cenovno ugodno, saj ne bo treba kupovati dragih umetniških del.