Piši briši tabla omogoča raznovrstno ustvarjanje

Na table, ki jih je možno enostavno pobrisati, lahko napišemo in narišemo karkoli, zelo smo fleksibilni, zato so te površine tudi zelo uporabne. Ne le za umetniško ustvarjanje, še pogosteje se uporabljajo za promocijo in obveščanje. Nič čudnega, da je takšna tabla kar obvezna oprema na mnogih delovnih mestih, pogosto se uporabljajo recimo v šolah, pravzaprav pa jih lahko dobro izkoristimo v prav vsakem okolju, kjer potrebujemo prilagodljivo površino za prikazovanje različnih obvestil in drugih sporočil.

Še sreča torej, da imamo na tem področju tudi pestro ponudbo različnih izdelkov, to je velika prednost predvsem za tiste, ki so nekoliko bolj zahtevni in želijo doseči zelo posrečene učinke. To je vsekakor možno, saj imamo na izbiro zanimive table, ki ponujajo različne barve in omogočajo uporabo različnih sredstev. Te možnosti se torej splača raziskati, našli bomo zelo zanimiv nabor različnih opcij, med temi bo gotovo tudi tabla, ki bo dobro odgovorila na naše zahteve.

Elegantna in enostavna tabla

Pogosto imamo v mislih kakšne šolske table, takšni izdelki se pogosto uporabljajo tudi na delovnih mestih. Gre za večje stenske table, ki so lahko tudi precej drage in zahtevne za montažo. A našli bomo še celo vrsto drugih izvedb, tudi večja tabla za pisanje je lahko zelo priročna in precej ugodna.Za mnoge različne namene se uporablja magnetna tabla

Alternativo večjim stenskim tablam predstavljajo samostoječe izvedbe, ki so načeloma veliko bolj praktične. Dobro jih lahko izkoristimo v različnih okoljih, tudi tam, kjer smo nekoliko bolj zahtevni. Samostoječa tabla je namreč povsem prilagodljiva, zelo dobro se obnese tudi za občasno rabo. Pogosto jih najdemo v šolah in na delovnih mestih, predvsem v pisarnah. Ko ni v uporabi, se enostavno pospravi, tako da ne zavzema veliko prostora in ni v napoto.

Lahko pa je tabla še bolj kompaktna in priročna. Samostoječi modeli imajo pogosto veliko površino, s tem konkurirajo tudi velikim stenskim tablam. Včasih je veliko boljša ideja kakšna manjša tabla, na katero že lahko zapišemo nujna sporočila in obvestila. To so table, ki se pripravljajo tudi v dimenzijah formatov standardnega papirja. Dobimo tudi A3 in celo A4 table, ki se lahko izkažejo za nadvse uporabne. Pogosto jih imamo za prikazovanje kakšnih začasnih sporočil in vsebin, ki jih pogosto spreminjamo.

Takšne enostavne in elegantne opcije so lahko že zelo posrečene in jih bomo dobro izkoristili. Pri izbiri pa se seveda ne posvečamo le temu, kakšno površino ponuja tabla, pozorni smo tudi na druge lastnosti izdelkov, ki jih najdemo v ponudbi.

Tabla z dodatki

Omenili smo že nekatere različne vrste tabel. Te se ne razlikujejo le v velikosti površine, imajo tudi nekatere druge značilnosti, ki niso vezane na tablo. Tako ima recimo samostoječa tabla prilagojen okvir in stojalo, da jo lahko enostavno postavimo na vsako površino. Pogosto so takšne table še dodatno prilagodljive, če so nameščene na vrtljivem mehanizmu in jih lahko obrnemo ter izkoristimo obe strani table. To se že dodatna oprema, ki je lahko nadvse koristna.

Tudi manjše table imajo lahko dobrodošle dodatke. Izvrsten primer so stojala in okviri, ki se uporabljajo za enostavno namestitev tabel v kakršnokoli okolje. Pogosto na ta način pripravljamo oglasne table ali kakšne table za obveščanje, ki jih postavimo kar pred vhod v poslovalnico. Tabla na priročnem stojalu je recimo zelo priljubljena izbira gostincev, ki na ta način predstavljajo svojo dnevno ponudbo, pa tudi sicer gre za zelo praktično izbiro za promocijo. Okviri imajo podobno vlogo, omogočajo enostavno uporabo table v vsakem okolju, če želimo tablo namestiti na kakšno steno. Okvir lahko brez težav obesimo, poleg tega nam ponuja tudi lepši izgled table.

Tabla iz drugih materialov

Dobro znane so tako imenovane piši briši table, to so table z gladko belo površino, po kateri lahko pišemo z markerji. A poznamo tudi druge izvedbe, ki jih lahko dobro izkoristimo v takšnem okolju. Pomembno je to, da ima tabla za pisanje prave lastnosti glede na namen uporabe, nato si lahko privoščimo več svobode pri brskanju po ponudbi zanimivih izvedb. Odločamo se seveda za kvalitetne in učinkovite table, s katerimi bomo dobro pokrili svoje zahteve.

Šolska tabla je bila tradicionalno zelena za pisanje z belo kredo

Ena izmed možnosti je tabla iz plute, ki je priljubljena izbira tam, kjer želimo imeti več možnosti za prikazovanje sporočil na različnih materialih. Na takšno tablo ne bomo neposredno pisali, nam pa omogoča, da na njej enostavno prikazujemo sporočila na papirju, kar je vsestranska opcija. Poleg tega takšna tabla nudi dovolj prostora tudi za druge materiale, ki jih lahko z risalnimi žebljički pričvrstimo na površino, tako da jo bomo gotovo dobro izkoristili.

Tabla iz plute ima izvrsten učinek v praktično vsakem okolju, še posebej tam, kjer ne želimo imeti le dolgočasne bele table. Imamo pa še druge možnosti, odločimo se recimo za črne ali zelene table, na katere pišemo s kredo. Na voljo so barvne krede za zelo posrečene učinke, prav tako se lahko tabla uporablja s tako imenovano tekočo kredo v še bolj priročnem markerju.