Počitnice na Bahamih

Za marsikoga se zdi dopustovanje na Bahamih že razvajanje, ki presega meje dobrega okusa. Gre namreč za zloglasno prestižno destinacijo, kamor potujejo le tisti, ki si to lahko brez težav privoščijo. Še posebej, če gre za križarjenje, Bahami res predstavljajo vrhunec turistične izkušnje, ki je običajnim smrtnikom večinoma nedosegljiv. Vseeno pa lahko z nekaj iznajdljivosti praktično vsak splanira cenovno ugodne in nič manj razkošne počitnice na Bahamih, v to pa vključi tudi luksuzno ladjo križarko. To omogoča za križarjenje akcija, ki lahko močno približa možnost razkošnega potovanja na Bahame tudi tistim, ki o takšnem luksuzu sicer ne upajo niti sanjati.

Za križarjenje Bahami predstavljajo idealno destinacijo, saj gre za otočje v objemu oceana, ravno na meji tropskega pasu. Destinacija je zelo privlačna skozi celo leto, tudi turistična ponudba je temu primerna. A za slovenske obiskovalce je problem le v tem, da so Bahami zelo oddaljeni, s tem pa potovanje prinaša dodatne komplikacije in stroške. Tudi, če najdemo kakšne ugodne popuste, za križarjenje akcija običajno ne vključuje letalskih prevozov, nastanitve in drugih zadev, ki jih moramo zagotoviti, če želimo križariti po Bahamih. Večinoma so namreč programi oblikovani tako, da povezujejo ameriška pristanišča, edina opcija za križarjenje iz Evrope pa je čezoceansko križarjenje, ki je sicer odlična ideja, a še bistveno dražje in daljše.

A prav to, da so za križarjenje Bahami iz Evrope dokaj nedostopni, odpira tudi odlično priložnost. Lahko se namreč izognemo dragim paketnim ponudbam in potovanje do neke mere organiziramo sami. Če velja za samo križarjenje akcija, je za ta del že poskrbljeno. Za prevoz do izhodišča križarjenja in nazaj pa poskrbimo sami, pri čemer lahko s spretno izbiro prevoznikov prav tako prihranimo. V končni fazi lahko na ta način organiziramo križarjenje na Bahamih celo za manj kot tisoč evrov, kar je vsekakor spodobna cena za luksuzne počitnice!