Prestižni kompaktni prenosniki

Na trgu prenosnikov so v zadnjem času zelo priljubljene kompaktne naprave, ki se ponašajo s široko funkcionalnostjo in pogosto tudi s prestižem, ki je lahko pomemben dejavnik pri nakupu. Po takšnih izdelkih posegajo predvsem poslovni uporabniki in ljubitelji učinkovitih malih napravic, ki so za nameček tudi presenetljivo zmogljive. Sodobna tehnologija omogoča, da tudi v kompaktno ohišje stlačimo vrhunsko strojno opremo, poleg tega pa tudi dimenzije zaslona niso več problematične, saj imamo z visoko ločljivostjo na voljo še več delovne površine kljub manjši fizični velikosti. Nakup prestižnega kompaktnega prenosnika je torej privlačna možnost za širok spekter kupcev.

Kateri izdelek izbrati? Veliko ponuja serija ASUS ZenBook, ki prepriča z zelo dobrimi računalniki v tem segmentu. Posebej privlačni so novejši modeli ZenBook Flip, ki so sicer na voljo v različnih izvedbah in se ne ponašajo vedno s prestižem. Največ sreče bo v višjem cenovnem razredu, kjer najdemo kompaktne prenosnike s QHD+ zasloni, poleg tega so ti računalniki tudi elegantno oblikovani, zelo lahki in povsem prenosljivi. Vrhunski ZenBook bo tehtal le kak kilogram, a vseeno ponuja vso potrebno zmogljivost in neprekosljiv prestižni vtis.

Alternativa je tablica

Tudi sodobni tablični računalniki so lahko dodatek, ki se izkaže s prestižem in široko funkcionalnostjo. S temi odlikami seveda izstopa Apple iPad, ki skorajda ne pozna konkurence. Sicer so na voljo alternative, ki ponujajo primerljiv učinek, predvsem opazen primer je Microsoft Surface, a drugi proizvajalci se pri oblikovanju luksuznih naprav večinoma posvečajo prenosnikom. Apple iPad je torej samoumevna izbira za tiste, ki ne potrebujejo funkcionalnosti in zmogljivosti pravega prenosnika, potrebujejo pa uporabno mobilno napravo za učinkovito delo na poti. Za marsikatera službena in druga opravila je lahko že Apple iPad čisto zadostna naprava, ki je hkrati tudi cenovno precej ugodna. Seveda ponuja tudi prestiž, ki je značilen za sodobne prenosnike višjega cenovnega razreda.