Psi

Če premišljujete o nakupu psa, in ste v dilemi, katera pasma je najbolj primerna za vas, si preberite nekaj nasvetov.

Napaka, pri nakupu psa je to, da gledamo na izgled. Pomembno je, da izberemo psa, ki ima potrebne karakteristike za vas. Pomembno je, da se pozanimate o pasmi, ki vam je všeč.

psi

Za manj aktivne ljudi je primerna izbira pes iz družinskih psov. To so manjši psi, ki so bili ustvarjeni zato, da delajo človeku družbo. Pri tem pa vseeno ne smete pozabiti, da vsek pes potrebuje vsaj en sprehod na dan.

Obstajajo tudi pasme, ki veljajo za lažje pri vzgoji in pasme, ki veljajo za težje. Če z vzgojo nimate izkušenj je morda pametno, da izberete pasmo, ki je lažja za vgojo, bolj poslušna in manj nagajiva.

Kdor išče psa za družabnika pri različnih aktivnostih, je pomembno, da dobro premisli pri izbiri. Nekateri delovni psi potrebujejo tudi delo oziroma šolanje, to pomeni, da se moramo z njim redno ukvarjati in jih zaposliti.

Pasme psov

Izbiro pasme je potrebno prilagoditi tudi življenjskemu okolju. Različne pasme psov inmajo različne potrebe, nekatere potrebujejo več gibanja, nege, drugi manj. Pasme se razlikujejo tudi glede količine nege, ki jo zahtevajo. Če negi ne želite posvetiti veliko časa, potem se odločite za manj  zahtevno pasmo. Najbolj nezatevne pasme glede nege pa so psi s kratko dlako.

Velikokrat je tudi vprašanje, ali se bo pes, ki ga bomo izbrali dobro razumel z otroci. Dejstvo je, da se vsak pes lahko odbro razume z otroci, potreben je le pravi pristop, spoštovanje do psa in določanje pravil obnašanja.