Rabljeni viličar po ugodni ceni

Rabljeni viličar ima običajno precej nižjo ceno kot novi. To je glavi razlog, zakaj je nakup rabljenega viličarja tako priljubljen. Uporabniki viličarjev se zavedajo, da bomo z že rabljeni viličarjem ravno tako dobro opravljali svoje delo, kot z novim. Vsekakor je pametno kupiti viličar, ki je v odličnem stanju. 

Rabljeni viličar so pred prodajo vedno servisirani in pregledani. Serviser pri tem odpravi morebitne napake, ki se pojavijo, zamenja olje, menja ležaje in poskrbi, da gre k novemu lastniku viličar v odlični delovni formi. To je bistveno za ohranjanje strank in posla. 

Rabljeni viličar lahko tudi uvozimo iz tujih držav. S Sloveniji je na voljo veliko podjetij, ki se ukvarja z nakupom vozil in delovnih strojev iz sosednjih držav, saj je tam veliko več ponudbe. 

 

Paletni viličar je tudi potrebno vzdrževati 

Paletni viličar mora vsakodnevno rutinsko pregledati. To je edini pravi način, za dolgo dobro delovanje naprave. Kdor viličarja ne pregleda  vsakodnevno, bo lahko kmalu opazil slabše delovanje naprave, četudi je ta popolnoma nova. Pri vsakdanjem pregledu lahko namreč takoj odpravimo nenormalne pojave, ki jih zaznamo. 

Paletni viličar moramo tudi redno čistiti. Počistiti je potrebno prostor med kolesi, kjer se vsakodnevno naberejo smeti. Če smeti ne bomo odstranjevali, se nam bodo zataknile in povzročile okvaro. Potrebno je tudi namazati vse gibljive dele paletnega viličarja, še zlasti ki se nahajajo med kolesi in med gibljivimi osmi. 

Paletni viličar, ki se je pri delu pokvaril, ne sme biti uporabljen, dokler nam ga serviser ne popravi. Če nam paletni viličar po okvari še vedno deluje, ga bomo z uporabo le še dodatno uničili in povzročili popolno okvaro naprave. Ko serviser opravi vzdrževanje, je priporočljivo, da si zapišemo, kaj je bilo narejeno in kaj je bilo zamenjano. Tako pri naslednjemu servisu ne bomo pozabili, kaj smo že storili in kaj še moramo narediti.