Različne vrste naprednih kosilnic

Pri košnji trave moramo biti zelo pozorni na to, da izberemo pravo opremo glede na dejanske potrebe. Na voljo imamo različne vrste naprednih kosilnic – te so lahko vse zelo zmogljive in uporabne, a v nekaterih situacijah pridejo do izraza odlike, ki naredijo izbiro določene opcije povsem samoumevno.

Če imamo opravka z visoko travo in podrastjem, je povsem logična izbira BCS kosilnice. To je namreč zmogljiva naprava, ki se odlično poda prav v takšno okolje. Brez težav se kosa tudi z zahtevnim terenom, predvsem pa z zahtevno travo, podrastjem in drugimi vsiljivci. Pravzaprav lahko z uporabo BCS kosilnice brez težav počistimo tudi močno poraščene površine, na katerih že opažamo grmičevje in drugo trdovratno rastlinje. Poleg zmogljivosti pa gre izpostaviti še eno pomembno odliko, s katero se ponašajo vse BCS kosilnice – to je vzdržljivost. Tudi domači uporabniki bodo svoje orodje uporabljali v zahtevnih okoljih in ga izpostavljali velikim obremenitvam, zato je vzdržljivost ključnega pomena. BCS kosilnice so na srečo znane prav po tem, da so izjemno robustne.

Na urejenih zelenicah pa se bodo bolje obnesle druge kosilnice. Posebej priljubljeni so vrtni traktorji, ki niso tako okorni in nerodni kot BCS kosilnice. So zelo elegantni, predvsem pa udobni in enostavni za uporabo. To pomeni, da omogočajo vrtni traktorji povsem brezskrbno košnjo na večjih površinah, tudi če moramo te stalno vzdrževati v optimalni formi. Poleg tega so takšne naprave tudi zelo vsestranske, saj lahko traktor uporabimo za prevažanje različnih materialov in orodij. Pri delu na večjem posestvu pride to še posebej do izraza, a tudi na manjših domačih zelenicah bodo vrtni traktorji zasijali s svojimi specifičnimi odlikami.

Na voljo imamo tudi druge vrste naprednih kosilnic. Navsezadnje ponuja sodobna tehnologija določene prednosti pri praktično vseh vrstah kosilnic, od nahrbtnih do robotskih. Splača se torej brskati po najnovejših modelih.