Ročni paletni viličar s svojo enostavnostjo in okretnostjo nepogrešljiv v tesnih prostorih

Ni skladišča, ki ne bi imelo vsaj en transportni pripomoček za prevoz tovora naloženega na paletah. Palete so dejansko najbolj praktična podpora kakršnega koli blaga in enostavna rešitev za prenos tovora iz ene točke do druge. Tu pa lahko nastopi težava, če je blago v skladiščih shranjeno na manjših tesnih lokacijah, kjer z večjimi viličarji ni mogoče dostopati. Idealna rešitev je v tem primeru ročni paletni viličar, ki ima nosilnost do 3 ton, njegovo manevriranje pa je popolnoma enostavno.

 

Ali veste, da se vse več kupcev odloča za ročni paletni viličar s tehtnico? Ta izredno priročen viličar se uporablja zelo pogosto, ko je potrebno blago v skladiščih, proizvodnji in prevozu premakniti in nato še stehtati. Viličar ima vgrajeno mobilno pripravo za tehtanje po načelu tehtnica k blagu. Tehtalne celice, ki so nameščene na štirih koničnih točkah vilic, zagotavljajo natančno zajemanje podatkov teže.

 

Terenski viličar je odličen multifunkcijski stroj

 

Terenski viličar je mobilni stroj, ki uporablja dve gonili oziroma vilici za dvigovanje in postavljanje tovora v položaje, ki jih je običajno težko doseči. Že samo ime pove, da so takšni viličarji zasnovani za delo po grobih, neravnih in neasfaltnih površinah. Običajno jih uporabljajo na gradbiščih, v krovstvu ali v vojaške namene. Ker terenski viličar prenaša izjemno težke tovore, je jeklo najpogostejši material najbolj obremenilnih sklopov.

 

Najbolj uporabni so tako imenovani teleskopski terenski viličarji, ki s svojo visoko zmogljivostjo, napredno tehnologijo, sodobnimi motorji in pogoni izkazujejo maksimalno okretnost in hitrost. Močna teleskopska roka viličarjev omogoča, da tovor lahko dvigate in spuščate tudi z izjemnih višin. Njihova velika odlika je tudi stabilnost, ki jo dosežejo s svojo funkcionalno obliko in močnimi stranskimi oporniki. Terenski viličar s svojo gospodarnostjo in dostopno ceno navdušuje marsikaterega uporabnika. V kolikor pa ga vzdržujete po predpisih proizvajalca, boste imeli le malo servisnih intervalov.