Skrivne pasti navdušujoče tehnologije

Malo je hitreje razvijajočih se tehnoloških panog, kot je panoga mobilnih telefonov. Odkar so razvili pametne telefone, so nas mobilni operaterji navadili, da jih menjamo izredno pogosto, vsaj v primerjavi z drugimi tehnološkimi napravami. Mobilni telefoni so postali nepogrešljivi pripomočki tako v zasebnem kot v poslovnem življenju, saj so nam olajšali marsikatero opravilo in predrugačili marsikatero navado. Seveda pa imajo mobilni telefoni tudi slabo stran, ki se je pokazala šele sčasoma.

Zasvojenost z mobilnim telefonom se je začenjala razvijati na skrivnem, v intimnem odnosu med človekom in malo napravico. Če je bila v času pred pametnimi telefoni še precejšnja redkost, pa je z veliko eksplozijo različnih funkcij in aplikacij postala velik problem. Pametni telefon v sebi namreč združuje različne elemente, ki že sami po sebi povzročajo odvisnost: internet, videoigre, socialni stiki oz. mehanizmi za krepitev samopodobe, pornografija… Vse skupaj pa se le še ojača s tem, da so snovalci pametne telefone zasnovali tako, da nas z raznimi obvestili, piski in signali ves čas opominjajo, da jim moramo namenjati več pozornosti.

Je za Samsung servis Ljubljana še vedno najboljši kraj?

Več pozornosti bomo morali začeti posvečati tudi zasvojenosti s telefoni. To pa še ne pomeni, da ne bodo tudi v prihodnje izjemno koristni pripomočki. Dokler bodo Ljubljančani kupovali Samsunge, bo za Samsung servis Ljubljana meka in raj. Storitev kot je popravilo telefonov bo vedno potrebna in dovolj profitabilna, in tudi če bi Ljubljančani nehali tako oboževati Samsung telefone, kot jih zdaj, bi za Samsung servis Ljubljana ostala pravi kraj. Ljubljana ima namreč tako prikladno mesto v sredini države, da bodo na popravilo telefonov ljudje iz drugih krajev veliko laže prišli v Ljubljano kot pa na primer v Maribor. Seveda je zaenkrat, ko Samsung obvladuje še zelo velik delež na slovenskem trgu, tudi v Mariboru več kot dovolj povpraševanja za kvalitetno popravilo telefonov.